Αφγανιστάν ΗΠΑ: Πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση στην Καμπούλ με στόχο όχημα που μετέφερε βομβιστές αυτοκτονίας


Αφγανιστάν ΗΠΑ: Ένας μαχητής των Ταλιμπάν στέκεται φρουρός στο σημείο της φονικής επίθεσης αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Αμερικανική αεροπορική επίθεση την Κυριακή είχε στόχο ένα όχημα που μετέφερε «πολλούς βομβιστές αυτοκτονίας» από το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν, προτού μπορέσουν να στοχεύσουν την τρέχουσα εκκένωση του αμερικανικού στρατού στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε το Σάββατο ότι μια νέα τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ είναι πολύ πιθανή μέσα στις επόμενες 24 έως 36 ώρες και είπε ότι η αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σκότωσε δύο μαχητές του ISIS σε αντίποινα για τον θάνατο 13 Αμερικανών στρατιωτικών και πάνω από 70 Αφγανών δεν θα ήταν η τελευταία.

Υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με το αν πραγματοποιήθηκαν μία ή δύο ρουκέτες και πολύ λίγες λεπτομέρειες. Προφανώς, ένας πύραυλος έπληξε μια γειτονιά λίγο βορειοδυτικά του αεροδρομίου, σκοτώνοντας ένα παιδί.

Οι δύο αεροπορικές επιθέσεις που αναφέρθηκαν αρχικά φαίνεται να είναι ξεχωριστά περιστατικά, αν και οι πληροφορίες και για τις δύο παρέμειναν ελάχιστες.

Το Associated Press αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε νωρίτερα σε ένα μήνυμα προς τους δημοσιογράφους ότι η αμερικανική επίθεση είχε ως στόχο έναν βομβιστή αυτοκτονίας καθώς οδηγούσε ένα όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά.

Ο Μουτζαχίντ προσέφερε μερικές άλλες λεπτομέρειες.

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας για να συζητήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, χαρακτήρισαν την αεροπορική επίθεση επιτυχημένη, σύμφωνα με το Reuters. Είπαν ότι το χτύπημα προκάλεσε «σημαντικές δευτερεύουσες εκρήξεις» υποδεικνύοντας την παρουσία σημαντικής ποσότητας εκρηκτικού υλικού στο όχημα. Ο πύραυλος χτύπησε στη γειτονιά Khuwja Bughra της Καμπούλ, δήλωσε ο Rashid, αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ, ο οποίος έχει ένα όνομα.

Το βίντεο που έλαβε το Associated Press μετά την επίθεση έδειξε καπνό να ανεβαίνει από το κτίριο στο σημείο περίπου ένα χιλιόμετρο (μισό μίλι) από το αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ