Παπαθανάσης: Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού


Ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών κι αν θα δοθεί παράταση στις αναστολές των υγειονομικών

«Η πολιτεία πάνω απ’ όλα προστατεύει τη δημόσια υγεία και η κυβέρνηση παίρνει μέτρα ως προς αυτό. Περίπου ένα 10% παραμένει ανεμβολίαστο. Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Ο χρόνος δόθηκε. Μπορούν να μπουν σήμερα στην πλατφόρμα, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν ακόμα και σήμερα», ανέφερε στο Mega σε σχέση με το εάν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης στις αναστολές των υγειονομικών, ο κ. Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε εάν το μέτρο της αναστολής είναι σκληρό, με εκείνον να απαντάει ότι πιο σκληρό είναι να βλέπουμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

«Σκληρό είναι να βλέπεις ένα πολίτη να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Αυτό είναι σκληρό, να χάνουμε άτομα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί».

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλους τομείς είναι στο τραπέζι, υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης.

«Προχωράμε, βλέπουμε, αξιολογούμε την κατάσταση κι έπειτα αποφασίζουμε. Το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα».

Οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ, ενώ στην εστίαση τα τεστ είναι δύο.

«Απαραίτητες οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα»

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις στρατηγικές επενδύσεις. Τόνισε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ξένους και εγχώριους επενδυτές, ενώ μέσω των επενδύσεων δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και καλύτερα αμοιβόμενες.

Παράλληλα, δήλωσε πως αυξάνονται τα ποσοστά επιδότησης στην περιφέρεια έως και 80%, ενώ για του πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας θα δοθούν κίνητρα για επενδύσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ