Αρχή Υγείας Καναδάς: Προτροπή ανάκλησης των μασκών προστασίας με γραφένιο

Αρχή Υγείας Καναδάς: Οι Καναδοί αξιωματούχοι υγείας έχουν εκδώσει μια προειδοποίηση για μάσκες προσώπου που περιέχουν γραφένιο ή βιογράφιο, προτρέποντας την ανάκληση από τους διανομείς, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η Health Canada είπε ότι το γραφένιο είναι ένα νέο νανοϋλικό που αναφέρεται ότι έχει αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ωστόσο, η συμβουλευτική που εκδόθηκε την Παρασκευή προειδοποιεί ότι υπάρχει «πιθανότητα οι χρήστες να εισπνεύσουν σωματίδια γραφένιου από κάποιες μάσκες», ανέφερε η Global News.

Μια προκαταρκτική αξιολόγηση διαπίστωσε ότι αυτά τα σωματίδια είχαν «κάποια πιθανότητα να προκαλέσουν πρώιμη τοξικότητα στους πνεύμονες στα ζώα».

Το δυναμικό για τους ανθρώπους, ωστόσο, είναι άγνωστο και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον σχεδιασμό της μάσκας.

Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη περιστατικά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Health Canada να συμβουλεύει ότι όλοι οι γνωστοί διανομείς, εισαγωγείς και κατασκευαστές σταματούν να πωλούν μάσκες που περιέχουν γραφένιο.

Μερικές από αυτές τις μάσκες μπορεί να έχουν διανεμηθεί σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, ανέφερε το πρακτορείο. Αν και ο πλήρης πιθανός κίνδυνος για την υγεία δεν είναι σαφής, η υπηρεσία ανέφερε ότι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τα ιατρικά βοηθήματα είναι “απαράδεκτοι”, ανέφερε η CTV News.

“Εκτός εάν οι κατασκευαστές αυτών των μασκών μπορούν να παράσχουν ουσιαστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση μάσκας με επικάλυψη γραφενίου, η Health Canada θεωρεί ότι ο κίνδυνος αυτών των ιατρικών συσκευών είναι απαράδεκτη”, δήλωσε η Health Canada.

Η Health Canada συνεχίζει να μελετά δεδομένα και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από τους κατασκευαστές για την καλύτερη αξιολόγηση των κινδύνων για την υγεία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here