Έρευνα Δολοφονία Οντάριο: Κατηγορείται ειδικευόμενος γιατρός για χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς covid

Έρευνα Δολοφονία Οντάριο: Ο Δρ. Μπράιαν Νάντλερ κατηγορείται για δολοφονία 1ου βαθμού για θάνατο ασθενή 89 ετών. Το φάρμακο που χρησιμοποιείται για ασθενείς με COVID-19 σε ένα ανατολικό νοσοκομείο του Οντάριο αποτελεί μέρος της έρευνας για δολοφονία για τον Δρ. Brian Nadler, σύμφωνα με το CBC News. Ο Nadler, ένας γιατρός στο Hawkesbury και το Γενικό Νοσοκομείο της Περιφέρειας, κατηγορήθηκε για δολοφονία πρώτου βαθμού στο θάνατο του ασθενούς Albert Poidinger, 89 ετών.

Η Επαρχιακή Αστυνομία του Οντάριο (OPP) δήλωσε ότι περιμένουν τα αποτελέσματα των μεταθανάτιων ερευνών σε αρκετά άλλα άτομα που πέθαναν πρόσφατα στο νοσοκομείο. Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας περιέγραψε τους θανάτους ως “δυνητικά ύποπτους”.

Η Αστυνομία OPP δεν έχει επιβεβαιώσει εάν ο Poidinger ήταν ένας από τους ασθενείς του Nadler ούτε αν έχει συνδέσμους με άλλους ασθενείς. Ωστόσο, πηγές εξοικειωμένες με την έρευνα επιβεβαίωσαν μια αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη της Οτάβα ότι η αστυνομία εξετάζει τουλάχιστον πέντε ασθενείς με COVID-19 που πέθαναν στο νοσοκομείο μεταξύ 17 και 25 Μαρτίου.

Οι πηγές μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας τους επειδή δεν είχε εγκριθεί να μιλήσουν δημόσια.

Ο Nadler, 35 ετών, συνελήφθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα. Αυτές οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο CBC News ότι η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε μια κλήση εκείνη την ημέρα από έναν καταγγέλλοντα στο νοσοκομείο. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή. Ο δικηγόρος του Nadler, Alan Brass, λέει ότι η πελάτης του διατηρεί το τεκμήριο αθωότητάς της. Την Πέμπτη, πριν από τη σύλληψη της Nadler, το νοσοκομείο ανέφερε ένα μεγάλο ξέσπασμα της COVID-19, το δεύτερο σε μόλις μία εβδομάδα, με τη συμμετοχή 16 ασθενών και πέντε μελών του προσωπικού που ήταν θετικά και πέντε θανάτους. Ο αριθμός των θανάτων έρχεται σε αντίθεση με τον αριθμό των θανάτων από COVID-19 που ανέφεραν οι Ηνωμένες Πολιτείες του Πρέσκοτ Ράσελ – μιας περιοχή της Ανατολικής Μονάδας Υγείας του Ανατολικού Οντάριο – η οποία ανέφερε έναν θάνατο τον Ιανουάριο και δύο τον Φεβρουάριο.

Το Κολλέγιο Ιατρών και Χειρουργών ερευνά επίσης τον Nadler και έχει αναστείλει την άδειά του. Ο Nadler μόλις άρχισε να εργάζεται στο νοσοκομείο το 2020 και ήταν υπό περιορισμένη άδεια, πράγμα που σήμαινε ότι παρέμενε υπό την επίβλεψη άλλου γιατρού για ένα χρόνο έως τις 3 Φεβρουαρίου 2021, έχει μάθει το CBC News. Σύμφωνα με τους όρους του περιορισμού, ο επιβλέπων γιατρός αναμένεται να ενημερώσει το κολλέγιο “για οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τις γνώσεις, τις δεξιότητες, την κρίση ή τη στάση του Δρ. Nadler.”

Το κολλέγιο λέει ότι δεν θα παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τον περιορισμό της άδειας, προσθέτοντας σε μια δήλωση στο CBC: “Υπάρχουν αρκετές περιστάσεις στις οποίες το Κολλέγιο μπορεί να απαιτεί κλινικό επόπτη. Οι σκέψεις θα περιλαμβάνουν την εκπαίδευση και την κατάρτιση ενός γιατρού, το ιστορικό της πρακτικής, συμπεριλαμβανομένων άλλων δικαιοδοσιών και αν ο γιατρός κάνει συνεχή άσκηση ή δεν έχει ασκηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here