Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: 158 ταινίες από περισσότερες από 50 χώρες


Το κέντρο της Δράμας μετατρέπεται σε κινηματογραφικό πλατό για να υποδεχτεί και φέτος τους μικρομηκάδες.

Το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, επιστρέφει από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2021 τόσο online όσο και σε φυσικούς χώρους.

Στη φετινή διοργάνωσή του εκτός από το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα και το Διεθνές Σπουδαστικό Πρόγραμμα προστίθενται τρία νέα τμήματα: το Διεθνές Πρόγραμμα Animation, το Short & Green, (διαγωνιστικά και τα δύο), αλλά και το Cinematherapy.

Συνολικά θα παρουσιαστούν 158 ταινίες από περισσότερες από 50 χώρες σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ.

Η διάσημη ελληνογαλλίδα ηθοποιός Άννα Μουγκλαλίς, επίσημη προσκεκλημένη του φεστιβάλ, θα συμμετάσχει στην Κριτική Επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος.

Όπως κάθε χρόνο, η πόλη της Δράμας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους μικρομηκάδες και να μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό πλατό. Το 44ο DISFF θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας (Αίθουσα Αντώνης Παπαδόπουλος), στο θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρος, στο Drive-in Cinema που θα λειτουργήσει αποκλειστικά για την εβδομάδα του Φεστιβάλ, στο καφέ-πολυχώρο Ελευθερία (συμβολή των οδών Βενιζέλου και Κουντουριώτου) καθώς και διαδικτυακά.

Σημειώνεται πως φέτος στο Εθνικό Διαγωνιστικό οι γυναίκες σκηνοθέτριες έχουν δυναμική και έντονη παρουσία, καθώς φέτος ξεπέρασαν σε συμμετοχή τους άνδρες συναδέλφους τους.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις ταινίες και το πρόγραμμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ