Ψηφιακή υγεία επιχείρηση: Οι εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο

Ψηφιακή υγεία επιχείρηση: Οι εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο. Οι νεοσύστατες εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν ρεκόρ 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021. Οι μεγάλοι γύροι χρηματοδότησης τους ώθησαν τους προηγούμενους μήνες. Η φαινομενικά συνεχής ροή ανακοινώσεων χρηματοδότησης τον Μάρτιο οδήγησε τη χρηματοδότηση της ψηφιακής υγείας σε ένα νέο ρεκόρ. Οι νεοσύστατες εταιρείες συγκέντρωσαν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 147 συμφωνίες το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Rock Health. Και αυξάνουν τους τζίρους τους με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από τα προηγούμενα χρόνια.

Μεγάλο μέρος της δραστηριότητας προήλθε από μεγάλες συμφωνίες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω. Αυτό συνέβαλε στην αύξηση του μέσου όρου της συμφωνίας από 31,7 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι σε 45,9 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021.

Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο έφερε ένα επιβλητικό 25 mega-deal, όπως:

Ro: 500 εκατομμύρια δολάρια

Insitro: 400 εκατομμύρια δολάρια

Hinge Health: 300 εκατομμύρια δολάρια

Komodo: 220 εκατομμύρια δολάρια

Κέδρος: 200 εκατομμύρια δολάρια

Dispatch Health: 200 εκατομμύρια δολάρια

Valo: 190 εκατομμύρια δολάρια

Lyra: 187 εκατομμύρια δολάρια

Color: 167 εκατομμύρια δολάρια

Evidation : 153 εκατομμύρια δολάρια

Οι νεοσύστατες εταιρείες αυξάνουν επίσης τα έσοδά τους δύο φορές πιο γρήγορα. Το 2017, χρειάστηκαν 12 χρόνια για τις νεοσύστατες εταιρείες να αυξήσουν το πρώτο τους “mega deal”. Τώρα, χρειάζονται κατά μέσο όρο έξι χρόνια. Αυξάνουν επίσης τις πηγές χρηματοδότησης. Από τον Ιανουάριο του 2020, 88 νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν συγκεντρώσει δύο ή περισσότερες πηγές, σύμφωνα με την έκθεση.

Ακόμα και με τους εντυπωσιακούς αριθμούς, οι επενδυτές φαίνεται να χάνουν χρήματα σε παρόμοιους τομείς όπως και τα προηγούμενα τρίμηνα. Πολλές από τις συμφωνίες εμπίπτουν σε κατ’ απαίτηση υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίες περιλαμβάνουν νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Hims και η Ro, καθώς και έρευνα και ανάπτυξη και διαχείριση της υγείας του πληθυσμού. Κοιτάζοντας συγκεκριμένα σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που βασίζονται σε συνθήκες υγείας, οι νεοσύστατες εταιρείες ψυχικής υγείας οδήγησαν το πακέτο με μεγάλους τζίρους  που έθεσαν οι Lyra, BetterUp και Ginger, ακόμη και ξεπερνώντας την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here