Κρούσματα σήμερα: Πόσα θα είναι σήμερα μετά από ένα Σαββατοκύριακο χαλάρωσης;

Κρούσματα σήμερα: Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία είναι ασφυκτικά γεμάτα, ενώ γεμίζουν επικίνδυνα και οι κλινικές της Θεσσαλονίκης.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 749 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής είναι ένα… βήμα πριν το «έμφραγμα», με τους επιστήμονες να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να πειθαρχήσουν, καθώς βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο της πανδημίας.

«Ξεκινάει μια κρίσιμη εβδομάδα. Μέχρι ώρας μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση αλλά θα χρειαστεί το άνοιγμα νέων ΜΕΘ», αναφέρει στο Newsbomb.gr, o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, κ. Νίκος Καπραβέλος.

Την ίδια ώρα το Σάββατο, οι πολίτες πήραν μία ανάσα χαλάρωσης από τα σκληρά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, καθώς η κυβέρνηση επέτρεψε τις διαδημοτικές μετακινήσεις για βόλτα και άθληση με τον κωδικό 6 στο 13033. Σήμερα μάλιστα ανέβασαν ρολά και τα καταστήματα του λιανεμπορίου σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Οι επιστήμονες περιμένουν με αγωνία τα δεδομένα αυτή της εβδομάδας, καθώς πρέπει να υπολογίσουν το αντίκτυπο του ανοίγματος στους επιδημιολογικούς δείκτες, πριν εισηγηθούν το άνοιγμα της επόμενης δραστηριότητας, που πιθανότατα θα είναι η επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα κρούσματα θα κυμαίνονται στα χθεσινά επίπεδα, κάτω από 2.000, καθώς το Σαββατοκύριακο τα δωρεάν rapid test που πραγματοποιούνται είναι λιγότερα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here