Εμβολιασμοί ΗΠΑ: 3,1 εκατομμύρια εμβόλια covid – 19 ημερησίως κατά μέσον όρο ενώ οι παραλλαγές προβληματίζουν

Εμβολιασμοί ΗΠΑ: Οι καθημερινές περιπτώσεις κορωνοϊού και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ Tom Frieden λέει στο “Fox News Live” ότι οι παραλλαγές COVID-19 ” πραγματικά προβληματίζουν.” Οι ΗΠΑ έχουν κατά μέσο όρο περίπου 3,1 εκατομμύρια εμβόλια COVID-19 που χορηγούνται την ημέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, αν και ο Δρ Rochelle Walensky εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις αυξανόμενες τάσεις αλλού.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σημειώθηκε αύξηση κατά 7% στις καθημερινές περιπτώσεις κρουσμάτων, που ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε περίπου 64.000.

Στη συνέντευξη του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, ο Walensky σημείωσε επίσης αύξηση 3% στις εισαγωγές στο νοσοκομείο, κατά μέσο όρο περίπου 4.970. Ενώ σημείωσε μείωση των καθημερινών θανάτων, περίπου 800 συνολικά την ημέρα, εξέφρασε την ανησυχία ότι τα νεότερα δημογραφικά στοιχεία βρίσκονται πίσω από την κορύφωση σε περιπτώσεις κρουσμάτων και νοσηλεία.

“Όπως δείχνουν οι τάσεις στα δεδομένα, οι περιπτώσεις αυξάνονται σε εθνικό επίπεδο και βλέπουμε ότι αυτό συμβαίνει κυρίως σε νεότερους ενήλικες”, δήλωσε ο Walensky. “Γι’ αυτό με ακούσατε τόσο καθαρά, μοιράζομαι την ανησυχία μου. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι αυξήσεις οφείλονται εν μέρει σε πιο μεταδοτικές παραλλαγές τις οποίες παρακολουθούμε πολύ στενά. Και, καθώς περισσότερα σχολεία ανοίγουν ξανά, είναι ακόμη πιο σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούν με ασφάλεια, με αυστηρή τήρηση της καθοδήγησης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC και ότι θα πρέπει όλοι μας να σηκώσουμε τα μανίκια μας το συντομότερο δυνατό.

Σημείωσε ότι υπάρχουν “πολλά κινούμενα μέρη” σε σχέση με τις δημογραφικές αλλαγές σε περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης μεταδοτικότητας της παραλλαγής Β.1.1.7 και των ποσοστών εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων πληθυσμών.

Ο Walensky είπε ότι ο οργανισμός μαθαίνει ότι πολλά κρούσματα στους «νέους» σχετίζονται με αθλητικές εγκαταστάσεις για νέους και εξωσχολικές δραστηριότητες και ζήτησαν ισχυρά μέτρα τεστ για την πρόληψη νόσησης τέτοιων ομάδων.

Περιέγραψε επίσης την τελευταία ενημέρωση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC για τον καθαρισμό και την απολυμαντική καθοδήγηση για εγκαταστάσεις και σπίτια για να “αντανακλούν την επιστήμη στη μετάδοση”

«Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από τον ιό που προκαλεί την COVID-19 μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες και αντικείμενα, ωστόσο, τα στοιχεία έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος από αυτήν την οδό μετάδοσης είναι πραγματικά χαμηλός», δήλωσε ο Walensky. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC συνιστούν τώρα ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο τακτικός καθαρισμός επιφανειών με σαπούνι και απορρυπαντικό πρέπει να είναι αρκετός για να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ η απολύμανση περιοχών σε εσωτερικούς χώρους, σπίτια και σχολεία πρέπει να ασκείται όταν υπάρχει ύποπτη ή επιβεβαιωμένη περίπτωση COVID -19 τις τελευταίες 24 ώρες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here