Νοσοκομείο Σερρών: Διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό και από Θεσσαλονίκη

Νοσοκομείο Σερρών: Αν και σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας η πίεση από περιστατικά κορωνοϊού έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, στις Σέρρες η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ασφυκτική, με διακομιδές ασθενών ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέφερε στο GRTimes, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών, Βαγγέλης Παπαμιχάλης, «οι νοσηλευόμενοι έχουν ανέβει στους 49, από τους 10 που είχαμε πριν από δύο εβδομάδες. Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες, το νοσοκομείο άνοιξε καινούργια πτέρυγα Covid στον τρίτο όροφο, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι τα 9 από τα 10 κρεβάτια είναι καλυμμένα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι. Ο πρώτος καταγράφηκε το Σάββατο και ο δεύτερος σήμερα (5/4) το πρωί, ενώ αναφορικά με τις διακομιδές, σημείωσε ότι γίνονται ακόμη και από Θεσσαλονίκη. «Την περασμένη εβδομάδα διακομίστηκαν δύο ασθενείς, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν κι άλλοι που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον έρχονται όλα τα περιστατικά από τη Δράμα, καθώς στο νοσοκομείο της πόλης η κλινική για Covid περιστατικά έχει κλείσει».

Στα όριά τους οι υγειονομικοί λόγω…υποστελέχωσης

Την ίδια ώρα, ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο πρόβλημα υποστελέχωσης το οποίο αντιμετωπίζει το νοσοκομείο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. «Αυτή τη στιγμή, οι εφημερίες των κλινικών Covid καλύπτονται από τέσσερις πνευμονολόγους και δύο παθολόγους, ενώ οι υπόλοιποι μετακινούνται από άλλες κλινικές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Το πρόβλημα είναι ακόμη σημαντικό. Κόσμος από τους υγειονομικούς έχει φύγει από το νοσοκομείο και δεν έχει αντικατασταθεί την στιγμή που η πίεση ολοένα και αυξάνεται», κατέληξε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here