Καιρός: Βρέχει στην Αττική – Φθινοπωρινό… ποδαρικό του Σεπτέμβρη με καταιγίδες και χαλάζι


Καιρός: Με βροχές ξεκίνησε ο Σεπτέμβρης στην Αττική όπου το μεσημέρι της Τετάρτης (1/9) σημειώνονται βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου – Άστατος ο καιρός καθ όλη την διάρκεια της ημέρας

Για τα καλά φαίνεται πως ήρθε το φθινόπωρο στην Αττική, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένονται καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

Άστατος θα είναι ο καιρός στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ συνολικά βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά.

Ο καιρός από τον Τάσο Αρνιακό:

Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, μέχρι το απόγευμα, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Μάλιστα στην Εύβοια και τις Σποράδες κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, αναμένεται να βρέξει και πάλι, με ένα πέρασμα καταιγίδας, έτσι η βροχή θα είναι λίγο πιο έντονη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο ο καιρός, θα είναι γενικά αίθριος στην δυτική Ελλάδα, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες, έως τις μεσημβρινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, στο βόρειο Αιγαίο, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά, καθώς και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 30 με 32 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά, θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι:Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί, που βαθμιαία θα ενισχυθούν και το βράδυ θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5, στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια με τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 30 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος,με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν και το βράδυ θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ