Σύγχυση στον ΕΜΑ για το εμβόλιο AstraZeneca: «Δεν έχουμε καταλήξει σε συμπέρασμα» λένε τώρα

Ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) «δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμπέρασμα» ως προς τη σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό με επεισόδια θρομβώσεων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, η οποία εντείνει τη σύγχυση για το θέμα, δεδομένου ότι ακολουθεί δήλωση-«βόμβα» αξιωματούχου του οργανισμού που έλεγε ότι υπάρχει σχέση.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ΕΜΑ ανακοίνωσε πως «δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα» για την ενδεχόμενη σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και των επεισοδίων θρομβώσεων, και η αξιολόγηση συνεχίζεται.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολίων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) είπε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca σχετίζεται με περιστατικά θρομβώσεων, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη η αιτία.

«Μπορούμε τώρα να το πούμε, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση (ανάμεσα στις θρομβώσεις) και το εμβόλιο. Αυτό που προκαλεί ωστόσο αυτήν την αντίδραση δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Συνοψίζοντας, μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινώσουμε ότι υπάρχει σύνδεσμος, αλλά πρέπει ακόμη να καταλάβουμε πώς συμβαίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε από πλευράς της πως η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επαφή με τον ΕΜΑ σχετικά με την αξιολόγηση φαρμακοεπαγρύπνησης του εμβολίου. Η αξιολόγηση αναμένεται αργά την Τετάρτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here