Εμβόλιο Astrazeneca – Χρούσος: Έχει τις ίδιες επιπτώσεις με όλα τα υπόλοιπα εμβόλια

«Ξέρουμε ότι περίπου ένα στους 1.000.000 εμβολιασμένους παθαίνει θρόμβωση. Αυτό ισχύει και για το εμβόλιο της Astrazeneca και για άλλα εμβόλια», ανέφερε ο καθηγητής

Για το εμβόλιο της Astrazeneca μίλησε στην ΕΡΤ ο Γεώργιος Χρούσος, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ. Αναφερόμενος στις πρόσφατες τοποθετήσεις αξιωματούχου του ΕΜΑ τόνισε ότι «καταρχήν δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ξέρουμε ότι περίπου ένα στους 1.000.000 εμβολιασμένους παθαίνει θρόμβωση. Αυτό ισχύει και για το εμβόλιο της Astrazeneca και για άλλα εμβόλια».

«Μάλιστα τελευταία βρέθηκε και η αιτία αυτού του συνδρόμου του πάρα πολύ σπάνιου. Είναι αυτοάνοσο, παράγονται αντισώματα κατά των κυττάρων τα οποία παράγουν τα αιμοπετάλια και έτσι επηρεάζεται η πήξη του αίματος. Δεν έχει να κάνει μόνο με το εμβόλιο της Astrazeneca, αλλά γενικώς με διάφορα εμβόλια. Μπορεί κάποιος να εντοπίσει τα συμπτώματα και εφόσον καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει, θα πρέπει Κατευθείαν να πάει στο νοσοκομείο όπου υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί σωστά», ανέφερε στη συνέχεια και κατέληξε:.

«Το σύνδρομο αυτό που ανακαλύφθηκε τώρα συμβαίνει σε πάρα πολλά εμβόλια, όπως και στις γρίπης, της ιλαράς και μάλιστα πιο συχνά από ότι τα εμβόλια κατά της covid. Περίπου μετά από από 4 έως 16 μέρες μετά τον εμβολιασμό έχουμε πρήξιμο, πόνο στην κοιλιά, πόνο στο κεφάλι. Είναι ενδιαφέρον ότι το σύνδρομο αυτό θεραπεύεται όχι με ηπαρίνη όπως είναι η συνήθης θεραπεία, καθώς η ηπαρίνη το κάνει χειρότερο. Συνεπώς, χρησιμοποιούν άλλα αντιπηκτικά φάρμακα για αυτό η ελληνική αιματολογική εταιρεία το ξέρει και το έχει και στο site της εάν δηλαδή υπάρχει κάτι τέτοιο στη σπάνια περίπτωση κατευθείαν στο νοσοκομείο και θεραπεία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here