Ρούμπεν Σεμέδο: Απολογείται σήμερα για τον «ομαδικό βιασμό 17χρονης» – Η υπερασπιστική γραμμή του


Σήμερα το μεσημέρι απολογείται ο Ρούμπεν Σεμέδο για την κατηγορία του ομαδικού βιασμού μίας 17χρονης. Νωρίτερα, αναμένεται να καταθέσουν μάρτυρες, που έχει προτείνει ο ίδιος, ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσει και η ίδια η καταγγέλλουσα.

Η σημερινή μέρα θα κρίνει την τύχη του 27χρονου ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο, που στη μια το μεσημέρι θα περάσει την πόρτα της 21ης ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού κατηγορείται μαζί με έναν 40χρονο Νιγηριανό για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού σε βάρος μιας 17χρονης κοπέλας. Νωρίτερα το πρωί, αναμένεται να καταθέσουν μάρτυρες, που έχει προτείνει ο ίδιος, ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσει και το ίδιο το θύμα.

Το πρωί της Τετάρτης κατέθεσε παρουσία ψυχολόγου και η 16χρονη φίλη της καταγγέλλουσας, που βρισκόταν μαζί της το μοιραίο βράδυ, υποστηρίζοντας ότι η ίδια δεν άκουσε φωνές, αλλά η φίλη της της είπε ότι βιάστηκε αμέσως μετά το συμβάν με τον 40χρονο Νιγηριανό, ενώ -όπως είπε- στην καταγγέλουσα «άρεσε ο Σεμέδο, αλλά είπε, πως ούτε με αυτόν ήθελε».

Η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου

Ο 27χρονος σταρ του ποδοσφαίρου εμφανίζεται βέβαιος για την απόδειξη της αθωότητας του και θα αρνηθεί πλήρως την κατηγορία. «Είμαι αθώος. Θα το δείτε όλοι. Αν δεν ήμουν παίκτης ποδοσφαίρου δεν θα γινόντουσαν όλα αυτά. Όλα γίνονται για τα λεφτά» είχε φωνάξει πριν λίγες ημέρες.

Μάλιστα, αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως «όπλο» την ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία διαπιστώθηκαν μόνο παλαιές ρήξεις παρθενικού υμένα χωρίς να υπάρχουν πρόσφατες κακώσεις και πρόσφατες εκχυμώσεις. Στα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής αναφέρεται ότι: «Οι ρήξεις που διαπιστώθηκαν στον παρθενικό υμένα είναι παλαιές, δηλαδή έχουν προκληθεί σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνο και πράγματι η ανήλικη μας επιβεβαίωσε ότι είχε σεξουαλικές συναινετικές επαφές προ του αναφερόμενου συμβάντος. Δεν διαπιστώθηκαν πρόσφατες κακώσεις στα γεννητικά όργανα ή στον πρωκτό».

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να χρησιμοποιήσει προς υπεράσπισή του και την κατάθεση της 16χρονης φίλης της καταγγέλλουσας, που σε αρκετά σημεία παρουσιάζει την 17χρονη ανεπηρέαστη από τα όσα συνέβησαν με τον ποδοσφαιριστή, αλλά και να επιχειρήσει να αποδημήσει τα σημεία που γίνεται ξεκάθαρη αναφορά περί μη συναίνεσης της 17χρονης.

Ειδικότερα, σε σημείο της κατάθεσης της αναφέρει ότι όταν η παρέα των τεσσάρων έφτασε στο σπίτι του αμυντικού, η 17χρονη φιλήθηκε μαζί του. «Πήγα στο δωμάτιο και είδα τον Σεμέδο και την παθούσα να φιλιούνται. Βλέπω την παθούσα να αλλάζει πλευρό και δεν είδα να την έχει επηρεάσει αυτό που έγινε με το Σεμέδο γιατί ήταν χαμογελαστή. Όταν το είδα αυτό ρώτησα τον Σεμέδο γιατί έγινε αυτό και μου είπε ότι το έκανε γιατί με είδε να φιλιέμαι με τον 2ο κατηγορούμενο. Αυτό δεν είχε γίνει, γιατί εμείς κάναμε απλώς ναργιλέ στο σαλόνι», αναφέρει στην κατάθεση της στην ανακρίτρια.

«Πιο πολύ μου έλεγε για τον 40χρονο ότι την βίασε, για τον Σεμέδο λιγότερο αλλά έλεγε ούτε με αυτόν δεν ήθελα. Εγώ την ρώτησα αφού δεν ήθελες, γιατί δεν αμύνθηκες να χτυπήσεις και μου είπε ήμουν μεθυσμένη, τι ήθελες να κάνω. Αυτή μου είπε, ότι φώναζε και εγώ της είπα, πως δεν άκουσα κάτι, αφού δεν υπήρχε θόρυβος μέσα στο σπίτι», είπε η 16χρονη. Μάλιστα, εκτίμησε πως «πιστεύω ότι δεν υπήρχε τόσο εξαναγκασμός από τον Σεμέδο, δηλαδή πιστεύω ότι η παθούσα και ήθελε και δεν ήθελε. Εκείνη την ώρα το πρωί που έγινε το περιστατικό με τον Σεμέδο, πιστεύω ότι είχε συνέλθει σε μεγάλο βαθμό».

Η κατάθεση της καταγγέλλουσας και το «χακάρισμα» της μάνας

Από την δικογραφία και τις καταθέσεις που δόθηκαν στην αστυνομία, αποκαλύπτεται ότι η ταραγμένη όψη της 17χρονης θορύβησε τη μητέρα της, η οποία αποφάσισε να την πει ένα μικρό ψέμα για να την αναγκάσει να της μιλήσει. «Την είδα στεναχωρημένη και της είπα ότι της έχω χακάρει το κινητό και ξέρω τι έγινε, για να μου ανοιχτεί και να πει τι την απασχολεί. Εκείνη το πίστεψε και μου εξομολογήθηκε τι συνέβη», φέρεται να κατέθεσε η μητέρα της 17χρονης.

Μάλιστα, το ίδιο είπε στους αστυνομικούς και το θύμα στην κατάθεση του. «Δεν ήθελα να το πω στη μητέρα μου, αλλά μου είπε ότι μου χάκαρε το Instagram και ότι ξέρει» φέρεται να κατέθεσε η 17χρονη, η οποία στη συνέχεια εξιστόρησε όσα συνέβησαν.

«Με ξύπνησε ο 2ος κατηγορούμενος (Νιγηριανός) και άρχισε να με ενοχλεί.
«Όχι, όχι, όχι άσε με» του φώναξα εγώ, αλλά εκείνος με βίασε κανονικά. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα. Κάποια στιγμή άνοιξε την πόρτα του δωματίου ο Σεμέδο και μας είδε κι έφυγε. Μετά εγώ έβαλα τα κλάματα και ήρθε ο Σεμεδο και μου είπε «you wanted»» φέρεται να είπε η 17χρονη στην κατάθεσή της, αναφερόμενη στο βιασμό της από τον Νιγηριανό.

Μάλιστα, όπως τόνισε, είπε πολλές φορές «no,no,no» και στον Ρούμπεν Σεμεδο, τον οποίο καταγγέλει πως τη βίασε αμέσως μετά. «Με πήρε ο ύπνος και μετά μπήκε στο δωμάτιο ο ποδοσφαιριστής κλείδωσε την πόρτα και έκανε το ίδιο πράγμα. Η φίλη μου ήταν απ΄έξω άκουγε και εγώ έλεγα να σταματήσει, δηλαδή, το έκανα ξεκάθαρο και στους δύο, ότι δεν θέλω και η φίλη μου δεν μπορούσε να μπει μέσα, επειδή ήταν κλειδωμένα», ανέφερε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ