Μη εμβολιασμένος COVID-19: Καθυστέρηση ταξιδιού αυτό το Σαββατοκύριακο για την Ημέρα της Εργασίας λένε τα CDC


Μη εμβολιασμένος COVID-19: Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα πρέπει να σταθμίζουν τους μεμονωμένους κινδύνους λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της COVID-19, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky του CDC. Οι Αμερικανοί που δεν είναι εμβολιασμένοι έναντι της COVID-19 και βλέπουν τα ταξιδιωτικά σχέδια αυτό το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να το επανεξετάσουν, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Συνολικά, ο Οργανισμός υγείας συμβουλεύει την καθυστέρηση του ταξιδιού μέχρι τον πλήρη εμβολιασμό, που ορίζεται ως δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, ή δύο εβδομάδες μετά τη μονή λήψη που αναπτύχθηκε από την Johnson & Johnson.

“Πρώτα απ ‘όλα, εάν δεν είστε εμβολιασμένοι, θα συνιστούσαμε να μην ταξιδεύετε”, δήλωσε η Walensky κατά τη διάρκεια της εικονικής ενημέρωσης. “… Τα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα και φορούν μάσκες μπορούν να ταξιδέψουν, αν και δεδομένου του πού βρισκόμαστε τώρα με τη μετάδοση ασθενειών, θα λέγαμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτούς τους κινδύνους καθώς σκέφτονται να ταξιδέψουν”, είπε.

Τα σχόλια προκλήθηκαν από έναν δημοσιογράφο που διερωτήθηκε επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν είχε λάβει πιο σκληρή στάση όσον αφορά τη συμβουλή κατά των ταξιδιών, ενώ οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις του οργανισμού προειδοποιούν να μην επισκέπτονται χώρες που είναι καλύτερες από τις ΗΠΑ όσον αφορά τα μέτρα COVID-19, δήλωσε ο Zeke Miller της Associated Press, επικαλούμενος το Πουέρτο Ρίκο και τον Καναδά, όπου ο καθένας καταγράφει κατά μέσο όρο περίπου 5.700 και 3.000 κρούσματα, αντίστοιχα, ανά ομοσπονδιακά στοιχεία και δεδομένα που συγκεντρώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, ανέφεραν κινητό μέσο όρο επτά ημερών 129.418 κρούσματα στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC.

Επιπλέον, τα τελευταία ομοσπονδιακά στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το 93% των κομητειών των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα μετάδοσης της COVID-19 στην κοινότητα. (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ) Η Walensky είπε ότι ο οργανισμός λαμβάνει ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις για την υγεία και παρακολουθεί τις ειδοποιήσεις καθημερινά για την ικανότητα δοκιμής και τα ποσοστά κρουσμάτων για να ενημερώνει τις οδηγίες που σχετίζονται με τα ταξίδια ανά χώρα σε πραγματικό χρόνο.

Το CDC απαιτεί τη χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια ταξιδιού σε “αεροπλάνα, λεωφορεία, τρένα και άλλες μορφές δημόσιων συγκοινωνιών που ταξιδεύουν εντός ή εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους σε συγκοινωνιακούς κόμβους των ΗΠΑ, όπως αεροδρόμια και σταθμούς”, αναφέρεται στην οδηγία.

Μετά το ταξίδι, το CDC συμβουλεύει την παρακολούθηση των συμπτωμάτων της COVID-19 και εάν εμφανιστούν τα συμπτώματα, να απομονωθούν και να αναζητηθούν εξετάσεις. Σύμφωνα με το CDC, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που πρέπει να ταξιδέψουν πρέπει να αναζητήσουν δοκιμές αρκετές ημέρες πριν, να καλυφθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ενώ βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους σε αεροδρόμια και σταθμούς, να αποφεύγουν τα πλήθη, να διατηρούν φυσική απόσταση και να εξασκούν την υγιεινή των χεριών.

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμές 3-5 ημέρες μετά το ταξίδι και να απομονωθούν για 7 ημέρες μετά την επιστροφή, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δοκιμής.

Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να μην υποβληθούν σε δοκιμές θα πρέπει να απομονωθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα 10 ημερών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ