Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μειωμένες περιπλοκές της νόσου με φάρμακο για την Ηπατίτιδα

Η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας ζήτησε έγκριση από τους τοπικούς ρυθμιστικούς φορείς, για να χρησιμοποιήσουν ένα φάρμακο για την ηπατίτιδα C ως θεραπεία για τον Covid-19, μετά από πολλά υποσχόμενα προσωρινά αποτελέσματα από μια δοκιμή στα τελικά στάδια, δήλωσε η φαρμακοβιομηχανία τη Δευτέρα.

Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C, όταν λαμβάνεται νωρίς θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, σύμφωνα με δηλώσεις της φαρμακοβιομηχανίας. Περίπου το 91% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο δοκιμάστηκαν αρνητικοί για τον Covid-19 σε τυπικές δοκιμές RT-PCR έως την 7η ημέρα, σε σύγκριση με σχεδόν το 79% στους οποίους δόθηκε το πρότυπο περίθαλψης, ανέφερε η εταιρεία επικαλούμενη δεδομένα κλινικών δοκιμών Φάσης-III.

Το φάρμακο, γνωστό ως Pegylated Interferon alpha-2b, που ονομάστηκε «PegiHep» από την Cadila, εγκρίθηκε αρχικά για ηπατική νόσο του ήπατος και κυκλοφόρησε στην Ινδία πριν από 10 χρόνια και επανατοποθετείται τώρα για τη θεραπεία του Covid-19. Τα νέα έρχονται καθώς οι καθημερινές μολύνσεις από κορονωϊό αυξάνονται δραματικά  στην Ινδία, η οποίαωσημειωτέον έχει τον τρίτο υψηλότερο φορτίο στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία. Η Ινδία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει περίπου 12,5 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 164.000 θανάτους.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here