Κορωνοϊός Μακροχρόνιες Επιπλοκές: Το ένα τρίτο των ασθενών επιστρέφει στο νοσκομείο

Είναι σημαντικό να πούμε ότι τα περισσότερα άτομα με COVID-19 δεν γίνονται δεκτά σε νοσοκομείο. Γίνονται καλύτερα μόνοι τους στο σπίτι. Μόνο πιο δύσκολες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται σε νοσοκομεία. Γνωρίζετε ήδη ότι ορισμένα από αυτά τα περιστατικά καταλήγουν στο θάνατο του ασθενούς. Όμως όχι πολλά – οι περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν από νοσοκομεία και μπορούν να συνεχίσουν την ανάρρωσή τους στο σπίτι.

Οι επιστήμονες εξέτασαν σχεδόν 50.000 άτομα που είχαν βγει από το νοσοκομείο μέχρι τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου με παρόμοια προσωπικά χαρακτηριστικά και ιατρικό ιστορικό, αυτά τα άτομα είχαν υψηλότερα ποσοστά αναπνευστικής νόσου, καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη. Στην πραγματικότητα, όταν οι επιστήμονες παρακολούθησαν αυτούς τους ασθενείς σε 140 ημέρες, διαπίστωσαν ότι σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς επανήλθε στο νοσοκομείο (14.060 από 47.780) και 5.875 πέθαναν.

Αυτές είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της οξείας COVID-19. Αυτή η ιογενής λοίμωξη μπορεί να βλάψει πολλά όργανα και πρέπει να καταλάβετε ότι τα άτομα που εισήχθησαν στα νοσοκομεία δεν είχαν ήδη την καλύτερη κατάσταση λόγω αυτής της ασθένειας. Αλλά πρέπει πραγματικά να καταλάβετε αυτούς τους αριθμούς – το ένα τρίτο των ατόμων που περιλαμβάνονται σε αυτήν τη μελέτη έπρεπε να επιστρέψουν στο νοσοκομείο και ένας στους δέκα πέθανε. Αυτοί είναι εξαιρετικά ανησυχητικοί αριθμοί, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τους φόβους των επιστημόνων ότι το πρόβλημα COVID-19 θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτήν την πανδημία, επειδή πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μακροχρόνιες επιπτώσεις για εβδομάδες και μήνες αφού τελικά βλέπουν αρνητικά τεστ.

Ο Kamlesh Khunti, συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Απαιτείται επείγουσα έρευνα για την κατανόηση των παραγόντων κινδύνου για το σύνδρομο μετά το Covid, έτσι ώστε η θεραπεία να μπορεί να στοχευθεί καλύτερα σε πληθυσμούς σε κίνδυνο». Ανησυχητικά, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα ποσοστά ασθενειών ήταν μεγαλύτερα για άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Οι περισσότερες καταστάσεις σχετίζονται με αναπνευστικά συστήματα, αλλά υπήρχαν επίσης πολλά ζητήματα με τα καρδιαγγειακά συστήματα των ασθενών, τους μεταβολικούς ρυθμούς και τα νεφρά.

Η COVID-19 είναι μια ιογενής αναπνευστική λοίμωξη, που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2. Προήλθε από την Κίνα και άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο στα τέλη του 2019. Τώρα έχουμε εμβόλια και ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα μπορέσουμε τελικά να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο. Ωστόσο, για πολλούς πρώην ασθενείς με COVID-19, η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η ανάρρωση είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία και ορισμένα αποτελέσματα μπορεί να είναι δια βίου. Είναι σημαντικό να τα κατανοήσουμε, γι ‘αυτό οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να μελετούν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις COVID-19.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here