«Παράθυρο» για συντονισμό μεταξύ ΗΠΑ και Ταλιμπάν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις


Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, είπε πως θα ήταν «δυνατόν» να επιδιωχθεί συνεργασία με τους Ταλιμπάν.

Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, πρόεδρος του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, είπε πως θα ήταν «δυνατόν» οι ΗΠΑ να επιδιώξουν συντονισμό με τον τους Ταλιμπάν σε αντιτρομοκρατικά πλήγματα στο Αφγανιστάν εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ή άλλων.

Ο Μάιλι δεν επεκτάθηκε, και, όπως τονίζει το Associated Press, το σχόλιό του αυτό την Τετάρτη δεν φαινόταν να υποδεικνύει ότι υπάρχουν σχέδια για συνεργασία με τους Ταλιμπάν στο άμεσο μέλλον. Υπενθυμίζεται πάντως ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές συντονίζονταν σε καθημερινή βάση με διοικητές των Ταλιμπάν έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο των προσπαθειών για απομάκρυνση 124.000 ανθρώπων.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο, μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ο Μάιλι χαρακτήρισε τους Ταλιμπάν «ανελέητους», προσθέτοντας πως «το αν θα αλλάξουν ή όχι» μένει να φανεί. Επίσης, υπογράμμισε πως η πρόσφατη συνεργασία με τους Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ δεν ήταν απαραίτητα μοντέλο για το μέλλον.

«Στον πόλεμο κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις προκειμένου να μειώσεις τον κίνδυνο…όχι απαραίτητα αυτό που θέλεις να κάνεις» είπε ο Μάιλι.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ