Διαβατήριο Εμβολιασμός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντιτίθεται στην ιδέα προς το παρόν

Διαβατήριο Εμβολιασμός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν υποστηρίζει τη χρήση διαβατηρίων εμβολίων κορωνοϊού για ταξίδια, δήλωσε εκπρόσωπος. Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Margaret Harris είπε ότι η παγκόσμια υπηρεσία υγείας δεν υποστηρίζει τη χρήση αυτών των διαβατηρίων – απόδειξη ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 – επειδή δεν είναι ακόμη γνωστό εάν όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού μπορούν να τον μεταδώσουν.

Αναφέρθηκε στις ανησυχίες για το μετοχικό κεφάλαιο ως άλλο λόγο που ο ΠΟΥ δεν υποστηρίζει τη χρήση τους αυτή τη στιγμή. “Εμείς, όπως ο ΠΟΥ, λέμε σε αυτό το στάδιο ότι δεν θα θέλαμε να δούμε το διαβατήριο εμβολιασμού ως απαίτηση εισόδου ή εξόδου, επειδή δεν είμαστε σίγουροι σε αυτό το στάδιο ότι το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση”, δήλωσε η Χάρις κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών, Ρόιτερς.

Στις ΗΠΑ, το ζήτημα των διαβατηρίων εμβολίων έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό κομματικό, με τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες να αντιτίθενται κυρίως στην ιδέα.

“Υπάρχουν όλες αυτές οι άλλες ερωτήσεις, εκτός από το ζήτημα της διάκρισης εις βάρος των ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να κάνουν το εμβόλιο για τον έναν ή τον άλλο λόγο”, πρόσθεσε. Τα νέα έρχονται όταν ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους μίλησε επίσης για διαβατήρια εμβολίων, λέγοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα τους δώσει εντολή για ταξιδιώτες ή επιχειρήσεις μετά τη λήξη της πανδημίας.

“Αμφιβάλλω ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα είναι ο κύριος κινητήρας της έννοιας του διαβατηρίου εμβολίων”, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν, στο podcast Politico Dispatch τη Δευτέρα.

“Μπορεί να συμμετέχουν στη διασφάλιση ότι τα πράγματα γίνονται δίκαια και ισότιμα, αλλά αμφιβάλλω αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να είναι το κύριο στοιχείο αυτού”, πρόσθεσε.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η υποχρέωση διαβατηρίων εμβολίων θα μπορούσε να επιταχύνει το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών. Ωστόσο, το ζήτημα των διαβατηρίων εμβολίων είναι περίπλοκο και έχει συζητηθεί έντονα σε όλον τον κόσμο, με ερωτήσεις σε μεγάλο βαθμό σχετικά με το πόσες κυβερνήσεις, εργοδότες και τόποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν για την κατάσταση εμβολιασμού ενός ατόμου.

Στις Η.Π.Α., το ζήτημα έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό κομματικό, με τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες να αντιτίθενται κυρίως στην ιδέα. Για παράδειγμα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, εξέδωσε εκτελεστική εντολή την Παρασκευή για την απαγόρευση της χρήσης διαβατηρίων εμβολίων στην πολιτεία, ενώ η Δημοκρατική Νέα Υόρκη έγινε το πρώτο κράτος που κυκλοφόρησε ψηφιακό διαβατήριο εμβολίου όταν κυκλοφόρησε πρόσφατα το λεγόμενο Πέρασμα «Υπέρτερος».

Ωστόσο, ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορεί να εξετάσουν την ανάπτυξη τρόπων για να επιβεβαιώσουν ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί.

Ο Fauci μίλησε επίσης για αυτό κατά την εμφάνισή του στο podcast Politico Dispatch, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις ή τα σχολεία ενδέχεται να απαιτήσουν διαβατήριο από όσους θέλουν να εισέλθουν στα κτίριά τους. “Δεν λέω ότι θα έπρεπε ή ότι θα το έκαναν, αλλά λέω ότι θα μπορούσατε να προβλέψετε πώς μια ανεξάρτητη οντότητα θα μπορούσε να πει,” καλά, δεν μπορούμε να σας αντιμετωπίσουμε, εκτός αν γνωρίζουμε ότι έχετε εμβολιαστεί “, αλλά δεν πρόκειται να δοθεί εντολή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση “, είπε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here