Κορονοϊός: O πλήρης εμβολιασμός μειώνει στο μισό τον κίνδυνο «μακράς» Covid-19


Το να είναι κάποιος πλήρως εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού δεν μειώνει μόνο τον κίνδυνο να κολλήσει, μα και να βιώσει «μακρά» Covid-19, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Εάν κάποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά της Covid-19, αυτό δεν κάνει μόνο πολύ λιγότερο πιθανό να κολλήσει την ασθένεια, μα μειώνει επίσης στο μισό τον κίνδυνο η λοίμωξη να εξελιχθεί σε «μακρά» Covid-19, σύμφωνα με νέα έρευνα της οποίας ηγήθηκε το King’s College London.

Σύμφωνα με την έρευνα, στους λίγους που κολλάνε Covid-19 παρά τη χορήγηση δύο δόσεων εμβολίου, οι πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα που διαρκούν περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες μειώνονται κατά 50%, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους.

Πολλοί που νοσούν με Covid-19 αναρρώνουν μέσα σε τέσσερις περίπου εβδομάδες, μα κάποιοι παρουσιάζουν συμπτώματα που συνεχίζονται για εβδομάδες ή και μήνες μετά την αρχική λοίμωξη – κάτι που είναι γνωστό ως «μακρά» Covid. Αυτό μπορεί να συμβεί και αφού βιώσουν ακόμα και ήπια συμπτώματα κορονοϊού.

Οι ερευνητές, η δουλειά των οποίων δημοσιεύτηκε στο The Lancet Infectious Diseases, υπογραμμίζουν πως είναι ξεκάθαρο ότι οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές και αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση, μα δεν υπάρχουν ακόμα πολλά στοιχεία ως προς την επίδραση των εμβολίων ως προς την εμφάνιση μακράς νόσησης.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ