ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 20.000 ανέργους – Ποιους αφορά

ΟΑΕΔ προγράμματα: Για τα προγράμματα υποστήριξης ανέργων που «τρέχουν», αλλά και την ευκαιρία για μαθητεία σε σχολές και ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, μίλησε ο επικεφαλής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Είναι σε εξέλιξη δύο προγράμματα, 5.000 και 5.000 θέσεων, με επιχορήγηση πρόσληψης ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, που αφορούν όλη την Ελλάδα, εκτός από την Αττική και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου», τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης μιλώντας στον ANT1 την Πέμπτη.

Όπως είπε «για την Αττική και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου θα «βγει» πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες, που θα αφορά 10.000 θέσεις εργασίας, για νέους 18-27 ετών, με τον ΟΑΕΔ να καλύπτει όλο το κόστος – και τον μισθό και τις εισφορές – προκειμένου να αποκτήσουν οι νέοι μας εργασιακή εμπειρία».

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στην ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης που δίνει ο ΟΑΕΔ, αναφέροντας ότι «μαθητεία στον ΟΑΕΔ μπορούν να κάνουν χιλιάδες νέοι, σε 50 Σχολές Μαθητείας και 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Οι νέοι ηλικίας από 15 ετών και πάνω, μπορούν να συνδυάσουν πρωινή δουλειά και απογευματινή κατάρτιση. Στις σχολές μαθητείας, που είναι διετείς, οι νέοι μαθητεύουν και αμείβονται κανονικά, ενώ έχουν πλήρη ασφάλιση. Αυτός ο συνδυασμός, εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης, τους δίνει μετά από δύο χρόνια την εμπειρία που ζητά η αγορά εργασίας».

Οι διορίες για τις αιτήσεις λήγουν στα μέσα Σεπτεμβρίου για τις Σχολές Μαθητείας και στις 22 Σεπτεμβρίου για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here