Προειδοποίηση FDA CDC: Ο stand-up κωμικός Joe Rogan αντιμετωπίζει την COVID-19 με ιβερμεκτίνη


Προειδοποίηση FDA CDC: Ο Joe Rogan αντιμετωπίζει την COVID-19 με ιβερμεκτίνη-αλλά ο οργανισμός Τροφίμων και Φαμάκων  FDA, τα Κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων CDC προειδοποιούν για τη χρήση του για τον κορωνοϊό Τα κέντρα ελέγχου δηλητηριάσεων ανέφεραν αύξηση των κλήσεων λόγω κακής χρήσης ιβερμεκτίνης

Ο κωμικός Τζο Ρόγκαν πήγε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη για να ενημερώσει τους θαυμαστές του ότι προσβλήθηκε από την COVID-19 και απαρίθμησε τα φάρμακα που πήρε, συμπεριλαμβανομένων των μονοκλωνικών αντισωμάτων, της πρεδνιζόνης και ενός αντιπαρασιτικού φαρμάκου που προκάλεσε πρόσφατα ομοσπονδιακές προειδοποιήσεις για την υγεία. “Πετάξαμε αμέσως τον νεροχύτη της κουζίνας. Όλα τα είδη φαρμάκων”, εξήγησε ο Ρόγκαν. “Μονοκλωνικά αντισώματα, ιβερμεκτίνη, Z-pak, πρεδνιζόνη, τα πάντα. Και έλαβα επίσης μία σταγόνα κατά του D και μία σταγόνα βιταμίνης.

” Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προέτρεψαν τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν ιβερμεκτίνη ως θεραπεία για την COVID-19, αφού τα κέντρα ελέγχου δηλητηριάσεων σε εθνικό επίπεδο ανέφεραν απότομη αύξηση στα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μετά τη λήψη ζωικών σκευασμάτων του φαρμάκου. Ο FDA είχε προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την αυτοθεραπεία με ιβερμεκτίνη που προοριζόταν για ζώα, σημειώνοντας ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί λανθασμένα να πιστεύουν ότι το φάρμακο μπορεί να υποκαταστήσει την ιβερμεκτίνη που προορίζεται για ανθρώπους.

“Οι άνθρωποι αγοράζουν διάφορα σκευάσματα φαρμάκων για ζώα ιβερμεκτίνης υψηλής συγκέντρωσης, όπως” εκχύλισμα “, ενέσιμα, πάστα και” ποτίσματα “που προορίζονται για άλογα, βοοειδή και πρόβατα και η λήψη αυτών των φαρμάκων έχει αρρωστήσει μερικούς ανθρώπους”, δήλωσε ο FDA και έγραψε σε επιστολή προς κτηνιάτρους και άλλους. «Ακόμα κι αν τα ζωικά φάρμακα έχουν το ίδιο δραστικό συστατικό με ένα εγκεκριμένο ανθρώπινο φάρμακο, τα ζωικά φάρμακα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα στον άνθρωπο».

«Η αντιμετώπιση των ανθρώπινων ιατρικών καταστάσεων με κτηνιατρικά φάρμακα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη», συνέχισε η υπηρεσία. “Το φάρμακο μπορεί να μην λειτουργεί καθόλου ή μπορεί να επιδεινώσει την ασθένεια και/ή να οδηγήσει σε σοβαρές, δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές της υγείας”. Οι αυξανόμενες αναφορές για χρήση ιβερμεκτίνης κατά την COVID-19 προκάλεσαν επίσης μια συμβουλή για την υγεία από τα CDC, η οποία σημειώνει ότι το εγκεκριμένο από τον FDA φάρμακο προορίζεται για τη θεραπεία ορισμένων λοιμώξεων από παράσιτα και όταν χρησιμοποιείται όπως υποδεικνύεται, είναι γενικά ασφαλές και καλά ανεκτό. Άλλες εγκεκριμένες χρήσεις περιλαμβάνουν θεραπεία για ψείρες και δερματικά προβλήματα όπως η ροδόχρους ακμή.

“Η ιβερμεκτίνη δεν έχει εγκριθεί από τον FDA για την πρόληψη ή τη θεραπεία της COVID-19”, έγραψε το CDC, σημειώνοντας ανεπαρκή δεδομένα από την ομάδα οδηγιών θεραπείας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας για την COVID-19. Η τοξικότητα από την ιβερμεκτίνη μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως «εξάνθημα, ναυτία, έμετος, κοιλιακό άλγος, νευρολογικές διαταραχές και δυνητικά σοβαρή ηπατίτιδα που απαιτεί νοσηλεία», σημείωσαν πρόσφατα αξιωματούχοι υγείας του Μισισιπή. Η υπερδοσολογία με ιβερμεκτίνη μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, κώμα και ακόμη και θάνατο, προειδοποιεί ο FDA.

Ο Ρόγκαν είπε ότι υποβλήθηκε σε τέτοιες θεραπείες για τρεις ημέρες. «Εδώ είμαστε την Τετάρτη και νιώθω υπέροχα», εξήγησε. “Πραγματικά είχα μόνο μια κακή μέρα. Η Κυριακή ήταν χάλια, αλλά η Δευτέρα ήταν καλύτερη, η Τρίτη αισθάνθηκα καλύτερα από τη Δευτέρα και σήμερα, αισθάνομαι καλά.” Και πρόσθεσε: “Πραγματικά αισθάνομαι αρκετά καλά.” Ο Ρόγκαν έχει ασχοληθεί με την αναγκαιότητα του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε διάφορες χρονικές στιγμές στο podcast του, “The Joe Rogan Experience”.

“Δεν είμαι αντιεμβολιατής. Στην πραγματικότητα, είπα ότι πιστεύω ότι είναι ασφαλείς και ενθαρρύνω πολλούς ανθρώπους να τα πάρουν”, είπε ο Ρόγκαν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου της εκπομπής τον Απρίλιο του 2021, στο Variety. Αφού δέχτηκε αντιδράσεις, ξεκαθάρισε σε ένα μεταγενέστερο επεισόδιο: «Δεν είμαι γιατρός, είμαι βλάκας και είμαι σχολιαστής που παλεύει με κλουβιά και είμαι βρώμικος stand-up κωμικός … Δεν είμαι μια σεβαστή πηγή πληροφοριών – ακόμη και για μένα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ