Q10 Συνένζυμο: Το μυστηριώδες συστατικό που σας χαρίζει την ομορφιά της αθωότητας


Q10 Συνένζυμο: Αυτό το κάπως μυστηριώδες συστατικό έχει έρθει σχετικά πρόσφατα στο προσκήνιο του κόσμου της ομορφιάς. Tι είναι το συνένζυμο Q10;  Μπορεί να έχεις ακούσει, τελευταία, το συνένζυμο Q10 ως θαυματουργό συστατικό σε καινούργια skincare προϊόντα. Πράγματι, αυτό το κάπως μυστηριώδες συστατικό έχει έρθει σχετικά πρόσφατα στο προσκήνιο του κόσμου της ομορφιάς.

Όμως, τι είναι και πώς βοηθάει την επιδερμίδα σου;

Το συνένζυμο Q10 ή CoQ10, είναι ένζυμο που βρίσκεται στα κύτταρα και βοηθάει τη σωστή λειτουργία των μιτοχονδρίων και των κυτταρικών διαδικασιών. Η παρουσία του είναι ιδιαίτερα έντονη σε νεαρές ηλικίες αλλά μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε. Τα οφέλη του παρατηρούνται σε κυτταρικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, βοηθάει στην αντιμετώπιση φθοράς από τον ήλιο ή την UV ακτινοβολία, την περιβαλλοντική μόλυνση και τις ελεύθερες ρίζες.

Ως μέλος της οικογένειας των αντιοξειδωτικών, καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος που προκαλείται από τους παραπάνω παράγοντες. Έτσι, βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας. Παράλληλα, μειώνει τη φθορά από τον ήλιο καθώς εμποδίζει τη μείωση κολλαγόνου.

Επίσης, επιδιορθώνει τα φθαρμένα κύτταρα στο δέρμα ενώ ενισχύει τη δυνατότητα των υγιών κυττάρων να καταπολεμήσουν την φθορά της επιδερμίδας. Ακόμα, βοηθάει στη μείωση των μαύρων στιγμάτων, μπλοκάροντας την τυροσινάση, ένα ένζυμο που τα προκαλεί.

Έτσι, ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας. Τέλος, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών.

Από τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο ότι το συνένζυμο Q10 είναι ένα συστατικό που θέλουμε στη ρουτίνα μας!

Πώς όμως μπορείς να το εντάξεις και στη δική σου ρουτίνα περιποίησης;

Το CoQ10 διατίθεται σε προϊόντα περιποίησης αλλά και σε συμπληρώματα διατροφής, οπότε μπορείς να επιλέξεις τη μορφή που προτιμάς. Εάν προτιμήσεις κάποιο προϊόν περιποίησης, οι επιλογές σου περιλαμβάνουν κρέμες ματιών, serums και ενυδατικές. Αξίζει να το συνδυάσεις με βιταμίνες C και E, είτε επιλέγοντας ένα προϊόν που συνδυάζει τα συστατικά είτε σε ξεχωριστά προϊόντα στη ρουτίνα σου. Επίσης, δουλεύει εξίσου καλά σε πρόσωπο και σώμα, αφού ωφελεί οποιαδήποτε περιοχή με ρυτίδες, μειωμένη ελαστικότητα ή θαμπή όψη.

Επίσης, αξίζει να το χρησιμοποιήσεις καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα. Πέρα από τα οφέλη στο δέρμα, υπάρχουν στοιχεία ότι, ως διατροφικό συμπλήρωμα, βοηθάει τη σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία.

Παρόλο που το CoQ10 θεωρείται κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, είναι καλό να το τεστάρεις πριν το χρησιμοποιήσεις. Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα σε ένα σημείο της επιδερμίδας σου και δες αν θα σε ερεθίσει. Αν όλα πάνε καλά, μπορείς να το εισάγεις ελεύθερα στη ρουτίνα σου!

Φυσικά, εάν έχεις οποιαδήποτε απορία ή αμφιβολία για τη χρήση του συμβουλέψου τον δερματολόγο σου πριν το χρησιμοποιήσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ