Τροχαίο – Βουλή: Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του οδηγού του οχήματος


Άσκηση ποινικής δίωξης μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για το τροχαίο όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο 23χρονος Ιάσωνας, έξω από τη Βουλή.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του οδηγού του οχήματος που τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο Ιάσωνα έξω από τη Βουλή προχώρησε η εισαγγελία της Αθήνας.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία ασκήθηκε η πλημμεληματικού χαρακτήρα δίωξη σε βάρος του οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος μοτοσικλετιστής μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και λίγα 24ωρα αργότερα κατέληξε με την οικογένεια του να αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα του για να σώσει άλλες ζωές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής. Σημειώνεται, ότι με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές.

Εφόσον η βουλευτής της ΝΔ δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας. Αντιθέτως, το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ