«Zapad-2021»: Ανησυχία στο ΝΑΤΟ για ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις


Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κάλεσε τη Ρωσία να δείξει μεγαλύτερη διαφάνεια για τις στρατιωτικές ασκήσεις «Zapad-2021».

O γγ του ΝΑΤΟ, κάλεσε την Παρασκευή τη Ρωσία να είναι πιο ανοικτή όσον αφορά στις στρατιωτικές ασκήσεις «Zapad-2021» και τους αριθμούς των στρατευμάτων που συμμετέχουν, λόγω ανησυχίας στην Πολωνία, τη Βαλτική και την Ουκρανία ως προς τις προθέσεις της Μόσχας.

Οι προηγούμενες ασκήσεις «Zapad» (Δύση), στα σύνορα που η Ρωσία μοιράζεται με χώρες του ΝΑΤΟ, ήταν πολύ μεγάλης κλίμακας, σύμφωνα με αξιωματούχους της Συμμαχίας, που λένε ότι η Μόσχα κατά κανόνα υποβάθμιζε το μέγεθός τους παρά τους διεθνείς κανόνες.

«Η Ρωσία θα έπρεπε να συμπεριφέρεται με προβλέψιμο και διαφανή τρόπο» είπε στο Reuters o γγ του ΝΑΤΟ στο Reuters. Η κύρια φάση των γυμνασίων πρόκειται να αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είπαν πως τα στρατιωτικά γυμνάσια Zapad (μαζί με τη Λευκορωσία), που λαμβάνουν χώρα μερικούς μήνες μετά από τις εντάσεις λόγω συγκέντρωσης ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας φέτος, αυξάνουν τον κίνδυνο ενός ατυχήματος ή λάθος εκτίμησης που θα μπορούσε να «πυροδοτήσει» μία κρίση.

Σύμφωνα με εκτίμηση του ΝΑΤΟ Review, περιοδικού της Συμμαχίας, το 2017 η Ρωσία είχε αναπτύξει μεταξύ 60.000 – 70.000 στρατιώτες στη «Zapad» εκείνης της χρονιάς, μα δήλωσε μόνο 12.700.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη Μ που έφτασε και στην Ελλάδα – Τα πρώτα κρούσματα

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Θήβα – Τι λέει για το φαινόμενο ο Λέκκας στο Newsbomb.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ