Μίκης Θεοδωράκης: «Μπλόκο» από το Πρωτοδικείο Αθηνών για την ταφή του στο Βραχάτι


Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απαγορεύεται οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη

Εξελίξεις στο θέμα του τόπου ταφής του Μίκη Θεοδωράκη μετά την προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία εξέδωσε, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αφορμή για την απόφαση αποτέλεσε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Ευβοίας.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με άρθρο 15 του νόμου 4368/2016 μπορεί κάποιος να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας του (τόπο, τύπο κλπ), αρκεί να υπογράψει σχετική συμβολαιογραφική πράξη, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Νωρίτερα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη κατά την οποία εξέφραζε την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στα Χανιά. Σημειώνεται ότι, η επιστολή στάλθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2013 στον τότε Δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ