Κύπρος: Με τη συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς η πολυεθνική άσκηση «BRIGHT STAR» στην Αίγυπτο


Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς σε πολυεθνική άσκηση στην Αίγυπτο – Από τις 2 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου

Η στρατηγική συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας επιβεβαιώνονται με τη συμμετοχή σε πολυεθνική άσκηση που πραγματοποιείται στη γειτονική χώρα. Η Εθνική Φρουρά συμμετέχει για πρώτη φορά σε πολυεθνική άσκηση στο εξωτερικό με ευρεία αποστολή 70 στελεχών.

Η άσκηση με την επωνυμία «BRIGHT STAR» διεξάγεται από τις 2 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και η Εθνική Φρουρά συμμετέχει με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», στελέχη της Διοίκησης Καταδρομών και αξιωματικούς παρατηρητές του Πυροβολικού και των Τεθωρακισμένων. Στην άσκηση συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Ελλάδα.

Ταυτόχρονα με την άσκηση «BRIGHT STAR» πραγματοποιείται στην Κύπρο η άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» με τη συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης σε τακτικές Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεκπαίδευση των δύο χωρών αποτελεί απτή απόδειξη της βούλησης των Υπουργών Άμυνας για στενότερη συνεργασία, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ακολουθώντας τη γενική κατεύθυνση των Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Σημειώνεται ότι, στις 4 Σεπτεμβρίου 2021, θα διεξαχθεί η 1η Διακυβερνητική Συνάντηση των δυο χωρών στην Αίγυπτο.

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη Μ που έφτασε και στην Ελλάδα – Τα πρώτα κρούσματα

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Θήβα – Τι λέει για το φαινόμενο ο Λέκκας στο Newsbomb.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ