6 σημάδια ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά


Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, ξεβολεύονται από τη σιγουριά που τους προσφέρει μια «μόνιμη» θέση. Μια χαρά είναι η μονιμότητα, όμως έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως μένεις γενικά στάσιμος όταν δεν τολμάς; Γιατί πολλές φορές εργαζόμαστε σε ένα χώρο που δεν μας αρέσει και παρόλο αυτά δεν τολμάμε να κυνηγήσουμε πραγματικά τα όνειρα μας.

Προσωπικά επιδιώκω τις αλλαγές γιατί με ενεργοποιούν και με βοηθάνε να εξελιχτώ σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Φυσικά, πριν πάρω εγώ την απόφαση της αλλαγής μου το σώμα μου έχει αρχίσει να με προειδοποιεί.

Λοιπόν, αυτά είναι τα 6 σημάδια που σου δείχνουν πως έφτασε η στιγμή να αλλάξεις χώρο εργασίας.

Αρνείσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι σου

Όσο κι αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Γιατί πολύ απλά αν χαιρόσουν να πας στη δουλειά σου θα σηκωνόσουν γεμάτος όρεξη από το κρεβάτι σου.

Δεν είσαι πια αποδοτικός

Φαντάζομαι τον πρώτο καιρό που άρχισες να εργάζεσαι ήθελες να αναλάβεις νέα projects, να βάζεις στόχους και να εργάζεσαι με όρεξη. Αν πλέον δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά ξεκίνησε να ψάχνεις για μια νέα θέση.

Ανυπομονείς να έρθει το Σαββατοκύριακο

Εντάξει όλοι θέλουμε να ξεκουραστούμε, αλλά όταν περνάμε καλά στη δουλειά μας δεν μας πιάνει τόσο μεγάλη ανυπομονησία για να έρθει το Σαβ/κο. Ούτε το σκεφτόμαστε τόσο έντονα.

Έχεις άρνηση να πας στη δουλειά

Είναι αυτός ο κόμπος που δένεται στο στομάχι μιας και δεν θέλεις καθόλου να βρίσκεσαι στο συγκεκριμένο χώρο. Όλα σου φταίνε και το σώμα σου διαμαρτύρεται έντονα.

Παθαίνεις κρίσης πανικού

Ακόμα μια ιδιαίτερα σοβαρή ένδειξη πως δεν θέλεις να δουλεύεις άλλο εκεί που είσαι τώρα. Το άγχος βγαίνει σε πανικό. Από τα πιο έντονα σημάδια πως πρέπει να αλλάξεις άμεσα δουλειά.

Κακή διάθεση

Αν έχεις χάσει το χαμόγελο και τη διάθεση σου είναι γιατί κάτι δεν πάει καλά. Αν φλερτάρεις με την ιδέα της αλλαγής της δουλειάς ήρθε η στιγμή να το τολμήσεις για να αλλάξει και η ψυχολογική σου διάθεση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ