Η Βουλή στέλνει στον Εισαγγελέα φάκελο για Φουρθιώτη: Ζήτησε διαπίστευση με πλαστή ταυτότητα

Στον εισαγγελέα στέλνει φάκελο και η Βουλή για τον Μένιο Φουρθιώτη, προκειμένου να διερευνήσει την ύπαρξη ποινικού αδικήματος που αφορά σε πλαστότητα εγγράφου που κατάθεσε

Ειδικότερα, η υπόθεση προέκυψε όταν πριν από περίπου 1,5 μήνα ο παρουσιαστής αιτήθηκε διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη παρουσιάζοντας όμως πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

Αρχικά υπήρξε σκέψη για υποβολή ερωτήματος στην ΕΣΗΕΑ σχετικά με το εάν είναι πράγματι μέλος της ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αλλά μετά την ανακοίνωση της Ένωσης για προσφυγή στην Εισαγγελία για το θέμα Φουρθιώτη, αποφάσισαν να παραλείψουν το βήμα αυτό και να απευθυνθούν απευθείας στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση:

«Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here