Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Παρέμβαση Πλεύρη για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά


Ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» – Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε έρευνα και ενημέρωση της Εισαγγελίας – Ανοίγουν στόματα και για άλλες περιοχές – Πώς ανεμβολίαστοι έπαιρναν πιστοποιητικό και πώς «εξαφανίζονταν» πολύτιμα μπουκαλάκια με δόσεις εμβολίου.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

Όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, η οποία βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών όπου βεβαίωνε ότι πολίτες είχαν εμβολιαστεί ενώ ουσιαστικά δεν είχαν περάσει ούτε… απέξω από το Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ξεκίνημα της έρευνας, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47, ενώ η έρευνα προχωράει και κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα θα αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει ψεύτικο εμβολιασμό, ενώ το δημοσίευμα σημειώνει πως πιθανόν ο αριθμός αυτός των ψεύτικων εμβολιασμένων να είναι μόνο για τον μήνα Αύγουστο.

Η υπόθεση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπιουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Έρευνας και την ενημέρωση της Εισαγγελίας, τονίζοντας ότι σε τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. «Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.»

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, απομακρύοντας παράλληλα από τη θέση της την υπάλληλο, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Πώς κλείνονταν τα εικονικά ραντεβού – Τι απέγιναν τα μπουκαλάκια με το εμβόλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες που ήθελαν να εξασαφαλίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο, έκλειναν ραντεβού για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, προφανώς σε συνεννόηση με την υπάλληλο που τσέκαρε στο σύστημα ότι το εμβόλιο έγινε.

Το ερώτημα βεβαίως είναι τι γίνονταν τα πολύτιμα μπουκαλάκια με το εμβόλιο, τα οποία περίσσευαν εξαιτίας της παράνομης αυτής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καταμέτρηση δεν βρέθηκαν παραπάνω εμβόλια, όπως θα έπρεπε. Επομένως, πού πήγαν τα εμβόλια; Τα έχουν κρύψει κάπου ή μήπως έχουν καταλήξει στα σκουπίδια; Σε αυτό, αλλά και σε πολλά άλλα ερωτήματα καλείται να απαντήσει τόσο η υπάλληλος, όσο και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Επίσης, στα άτομα που φέρονται να έχουν εμβολιαστεί ψεύτικα, βρίσκονται και συγγενικά πρόσωπα της υπαλλήλου, κάτι που οδήγησε και στην αποκάλυψή της δράσης της. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ακόμη και η ίδια μπορεί να μην έχει κάνει ποτέ πραγματικά το εμβόλιο, αν και βρίσκονταν σε ένα τόσο ευαίσθητο πόστο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και όταν ήταν στη βάρδιά της έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Αρχικά, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στην υπηρεσία της. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι δήθεν είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.

Επίσης, διερευνώνται τα κίνητρα της υπαλλήλου και το κέρδος που είχε από αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Τέλος ερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ