Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανιών η κηδεία του – Συμφώνησαν τα παιδιά του μεγάλου δημιουργού


Μίκης Θεοδωράκης: Μετά από συζητήσεις ημερών τελικά τα παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη συμφώνησαν και η κηδεία του μεγάλου δημιουργού θα γίνει στο Γαλατά Χανιών, όπως επιθυμούσε άλλωστε ο ίδιος.

Σε οριστική συμφωνία για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη έφτασαν τα παιδιά του, Γιώργος και Μαργαρίτα, μετά από συζητήσεις ημερών και έτσι ο μεγάλος δημιουργούς θα ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σύμφωνα με τη θέλησή του.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη είχε ταχθεί κατά της απόφασης να ταφεί ο πατέρας της στον Γαλατά Χανιών, παρά το γεγονός πως αποτελούσε επιθυμία του, ζητώντας να γίνει η κηδεία στο Βραχάτι Κορινθίας ώστε να μπορεί να φροντίζει το μνήμα του.

Μετά από συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και εξώδικων, τα δυο παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη έφτασαν σε συμφωνία και έτσι η κηδεία του θα γίνει στη γενέτειρά του.

Έτσι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα τη Δευτέρα στη Μητρόπολη και την Τετάρτη το απόγευμα η οικογένεια θα ταξιδέψει στα Χανιά για το ύστατο «χαίρε».

Συνεπώς η συνεδρίαση του Δικαστηρίου τη Δευτέρα αποκτά τυπικό χαρακτήρα, ενώ εγγυητής των εξελίξεων είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και το ΚΚΕ, σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες Μίκη Θεοδωράκη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ