Επικεφαλής Αξιωματούχος της Δημόσιας Υγείας: “Ο Καναδάς βρίσκεται σε πορεία για τη χειρότερη αύξηση της COVID-19”


Επικεφαλής Aξιωματούχος της Δημόσιας Υγείας: Η επικεφαλής της δημόσιας υγείας Δρ. Τερέζα Ταμ λέει ότι το «παράθυρο ευκαιρίας» για να επιβραδύνει το τέταρτο κύμα της πανδημίας που οδηγείται από τη δέλτα με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού «στενεύει» λόγω της αυξημένης εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής. Η επικεφαλής της δημόσιας υγείας Δρ. Τερέζα Ταμ δημοσίευσε νέο μοντέλο COVID-19 την Παρασκευή που δείχνει ότι ο Καναδάς θα μπορούσε να δει έως και 15.000 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα εάν δεν αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού και δεν εισαχθούν πιο περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας

“Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή”, είπε ο Tam, σύμφωνα με το CBC Canada. «Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να επιταχύνουμε γρήγορα την πρόσληψη εμβολίων και να κλείσουμε το χάσμα προστασίας σε νεότερες ηλικιακές ομάδες με τη χαμηλότερη κάλυψη εμβολίου».

Η δρ Ταμ απευθύνει την προειδοποίησή της στους νεαρούς ενήλικες, περιγράφοντας μια «επείγουσα ανάγκη» περισσότερων ατόμων μεταξύ 18 και 39 ετών να εμβολιαστούν για να αποτρέψουν αυτό που περιέγραψε ως ταχεία επιδείνωση της κατάστασης COVID-19 του Καναδά. «Τη στιγμή που θα επιστρέψετε τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους … θα δούμε επιταχύνσεις», είπε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρει το CTV News Canada.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC), μόνο το 63% των Καναδών ηλικίας 18 έως 29 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι ηλικίας 30 έως 39 ετών είναι μόνο ελαφρώς καλύτερα, με ποσοστό εμβολιασμού 68%.

Η Δρ Ταμ επεσήμανε επίσης ότι οι νεότεροι ενήλικες «συνεχίζουν να έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης», εν μέρει, επειδή είναι πιο πιθανό να έχουν στενή επαφή με άτομα εκτός του σπιτιού τους για εργασιακούς ή ψυχαγωγικούς λόγους.

Μια πανδημία των μη εμβολιασμένων

Υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον Καναδά που δεν είναι εμβολιασμένοι, δήλωσε η Ταμ, λέγοντας ότι η χώρα μπορεί να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων από τα σχεδόν 5.000 κρούσματα που παρατηρούνται καθημερινά τώρα – εάν η μετάδοση της νόσου μπορεί να μειωθεί τουλάχιστον κατά 25%. Επικαλούμενη την ανησυχία για το περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας και το αυξημένο ποσοστό μετάδοσης, η Ταμ είπε ότι το μοντέλο προειδοποιεί ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε τον αριθμό των 15.000 μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά PHAC λέει ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται μεταξύ των μη εμβολιασμένων με ρυθμό 12 φορές υψηλότερο από το ποσοστό για τους πλήρως εμβολιασμένους και ότι το ποσοστό νοσηλείας είναι 36 φορές υψηλότερο για τα άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα σε σύγκριση με τα πλήρως εμβολιασμένα.

Ο αριθμός των νέων νοσηλειών που σχετίζονται με την COVID-19 στον Καναδά έχει υπερδιπλασιαστεί από τότε που κυκλοφόρησε το τελευταίο μοντέλο στις 30 Ιουλίου και τώρα είναι πάνω από 1.200 την ημέρα. Η προειδοποίηση της Δρος Tam έρχεται λίγες ημέρες πριν ο Καναδάς, στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, να επιτρέψει σε ξένους υπηκόους που πληρούν τις προϋποθέσεις για την απαλλαγή ταξιδιωτών πλήρως εμβολιασμένων να εισέλθουν στη χώρα για διακριτικό ταξίδι.

Η αναμενόμενη αύξηση του «τέταρτου κύματος» θα συμβεί επίσης καθώς οι Καναδοί θα προσέλθουν στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό παλεύει για να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο για το Φιλελεύθερο Κόμμα του εναντίον της αντιπάλου του Συντηρητικού Κόμματος, Ερίν Ο’Τουλ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ