Ατμοσφαιρική Ρύπανση: Δεν υπάρχουν ασφαλή ανώτατα επίπεδα

Ωστόσο, μια νέα μελέτη με επικεφαλής επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ασφαλή επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.Η ατμοσφαιρική ρύπανση προέρχεται από πολλές διαφορετικές πηγές. Προέρχονται από φυσικές πηγές, όπως πυρκαγιές, σκονισμένα περιβάλλοντα (έρημοι και παραλίες) ή ακόμη και ηφαίστεια. Ωστόσο, η πιο επιβλαβής ρύπανση προέρχεται από την υποδομή μεταφορών μας, καθώς και από εργοστάσια, χώρους υγειονομικής ταφής, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλα.

Αυτές οι πηγές ρυθμίζονται από την τοπική νομοθεσία. Οι κυβερνήσεις συνήθως θέτουν πρότυπα ρύπανσης, τα οποία δεν επιτρέπεται να τα υπερβούν. Εάν δεν πληρούνται αυτά τα πρότυπα, πρέπει να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις και ίσως ακόμη και κάποια πρόστιμα. Και αυτό είναι υπέροχο – οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να έχουν αυστηρά πρότυπα για τη ρύπανση. Ωστόσο, οι επιστήμονες παρατηρούν ότι υπάρχει μια λανθασμένη υπόθεση ότι αυτά τα πρότυπα περιγράφουν ένα ασφαλές κατώφλι, κάτω από το οποίο υπάρχουν ασφαλή επίπεδα ρύπανσης που δεν έχουν τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων.

Ωστόσο, οι επιστήμονες θέλουν να ξεφορτωθούν εντελώς αυτόν τον μύθο. Σε μια νέα κριτική, οι επιστήμονες εξέτασαν τα Εθνικά Μέτρα Προστασίας του Περιβάλλοντος της Αυστραλίας και αποκάλυψαν ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία των ανθρώπων μπορούν να παρατηρηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση εξακολουθεί να είναι επιβλαβής πολύ κάτω από τα πρότυπα της κυβέρνησης. Τα πρότυπα ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Αυστραλίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας δεν περιγράφουν ασφαλή επίπεδα ρύπανσης.

Ο καθηγητής Graeme Zosky, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: “Όσον αφορά τη ρύθμιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προτείνουμε η Αυστραλία να απομακρυνθεί από το τυπικό περιβάλλον και προς συνεχείς βελτιώσεις στην ποιότητα του αέρα. Αυτό θα σήμαινε τον καθορισμό στόχων για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από έτος σε έτος”.  Ποια είναι λοιπόν αυτά τα πρότυπα; Λοιπόν, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι αναπόφευκτη τώρα. Θέλετε να μειώσετε την ατμοσφαιρική ρύπανση; Απαλλαγείτε από το αυτοκίνητό σας, αλλά επίσης μην χρησιμοποιείτε λεωφορείο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Απλώς δεν είναι δυνατό τώρα. Επομένως, τα πρότυπα της κυβέρνησης είναι εκεί για να ελέγξουμε αυτό που ήδη κάνουμε, όχι για να καθορίσουμε κάποιο είδος ατμοσφαιρικής ρύπανσης που να συνδέεται με τη δημόσια υγεία.

Θα ήταν καλύτερα εάν τα πρότυπα ατμοσφαιρικής ρύπανσης γίνονταν συνεχώς χαμηλότερα, ωθώντας την καινοτομία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ορισμένες χώρες έχουν ήδη θεσπίσει αυτά τα κινούμενα πρότυπα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τι σημαίνει για εσάς; Λοιπόν, μην παραπλανηθείτε. Το περιβάλλον διαβίωσής σας μπορεί να πληροί όλα τα πρότυπα ασφαλείας, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβές για εσάς. Απλά πρέπει να το γνωρίζετε και να βασίσετε τη ζωή σας σε αυτή τη γνώση.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here