Πώς δύο νεαροί συσπείρωσαν 50 νέους καλλιτέχνες για καλό σκοπό


Αλέξανδρος Δρακινός & Παναγιώτης Θεριανός είναι οι εμπνευστές φιλανθρωπικής e-δημοπρασίας, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και για τους πυρόπληκτους.

Ηλεκτρονική δημοπρασία έργων από νεαρούς καλλιτέχνες της οποίας τα έσοδα θα δοθούν για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και για τους πυρόπληκτους.

Οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη, είναι οι εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος doyourPart που ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την τέχνη τους για καλό σκοπό.

Πρόκειται για μια e-δημοπρασία που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 μέσα από την ιστοσελίδα www.doyourpart.gr

Πιο συγκεκριμένα δημοπρατούνται περισσότερα από 70 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του IB της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά διατίθεται ένα σχέδιο του διακεκριμένου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ευγενική παραχώρηση του οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα και τη προσπάθεια #mazisynexizoume για τη στήριξη και ανάκαμψη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Οι δύο νέοι μιλάνε γι’ αυτό τους το εγχείρημα και νιώθουν πολύ χαρούμενοι που μέσα από την Τέχνη βοηθούν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ