Καιρός: Έντονες καταιγίδες φέρνει η νέα «ψυχρή» λίμνη – Σε ποιες περιοχές απαιτείται επαγρύπνηση

Καιρός: Τοπικές έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν αύριο Τετάρτη σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Νέα ψυχρή λίμνη θα επηρεάσει από αύριο Τετάρτη την χώρα μας με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικά έντονες καταιγίδες που θα επηρεάζουν την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική και δυτική Κρήτη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Την Πέμπτη τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Ειδικότερα, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε κεντρική Μακεδονία, Φθιώτιδα, Μαγνησία ( Ανατολική Θεσσαλία), Σποράδες, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο, Κρήτη και τμήματα της Θράκης, όπου θα σημειώνονται τοπικού χαρακτήρα βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθούν έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται, οι Σποράδες, η Μαγνησία, τα ανατολικά της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, τα υπερβόρεια της Αττικής, η Εύβοια και τα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Στις προαναφερθήσες περιοχές τα φαινόμενα θα δείχνουν εμμονή και θα είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα πλημμυρικής φύσης. Στα βόρεια τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τοπικές μπόρες και στα ορεινά της Θεσσαλίας. Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα υπόλοιπα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αττική: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τύπου μπόρας κατά βάση ασθενής αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Με εξαίρεση τα βόρειοανατολικά και υπερβόρεια προάστια όπου οι βροχές θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις θερμές ώρες της ημέρας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε ποιες περιοχές απαιτείται επαγρύπνηση

Προσοχή απαιτείται στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας όπου φαίνεται τα φαινόμενα να έχουν διάρκεια για ένα 48ωρο. Καλό θα είναι να υπάρχει μία επαγρύπνηση σε αυτές τις περιοχές.

Δείτε αναλυτικά μέσα από τον χάρτη υετού σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καιρικά φαινόμενα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ