Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Συνιστά εμβόλιο γρίπης σε παιδιά εκτός αν νοσούν με μέτρια ή σοβαρή covid-19


Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Οι ειδικοί υγείας ανησυχούν για την αναζωπύρωση της δραστηριότητας της γρίπης εν μέσω επιστροφής στην προσωπική μάθηση Τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω θα πρέπει να λάβουν εμβόλιο γρίπης αυτό το φθινόπωρο, συνέστησε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής την Τρίτη, ωστόσο τα παιδιά με μέτρια έως σοβαρή νόσο COVID-19 θα πρέπει να καθυστερήσουν τα εμβόλια γρίπης μέχρι να αναρρώσουν. Οι ειδικοί ανησυχούν για την αύξηση της δραστηριότητας της γρίπης αυτόν τον χειμώνα εν μέσω επιστροφής στην προσωπική μάθηση, σημείωσε η ομάδα.

“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η γρίπη είναι επίσης ένας πολύ μεταδοτικός αναπνευστικός ιός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες και ακόμη και θάνατο στα παιδιά”, δήλωσε ο Δρ Flor Munoz, επικεφαλής συγγραφέας της δήλωσης πολιτικής και της τεχνικής έκθεσης, που αναπτύχθηκε από την Επιτροπή Μολυσματικών Νοσημάτων της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP, ανέφερε σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε την Τρίτη. “Το εμβόλιο της γρίπης είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και μπορεί να χορηγηθεί παράλληλα με άλλους συνήθεις εμβολιασμούς και το εμβόλιο COVID-19”.

Η παιδιατρική ομάδα δεν προτιμά έναν τύπο εμβολίου γρίπης έναντι του άλλου. Ανάλογα με την ηλικία και την υγεία, τα παιδιά μπορούν να λάβουν ένεση ή ρινικό σπρέι. Άλλες συστάσεις περιλαμβάνουν εμβολιασμούς κατά της γρίπης μεταξύ παιδιών σε ομάδες υψηλού κινδύνου, εκείνων με αλλεργία στα αυγά και για εγκύους και γυναίκες μετά τον τοκετό. Τα εμβόλια γρίπης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή νοσηλείας με γρίπη και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP υπολόγισε ότι το 80% των παιδικών θανάτων από γρίπη τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεταξύ εκείνων που δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί, με περίπου τους μισούς θανάτους σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP συνέστησε επίσης το εμβόλιο COVID-19 για όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. “Φέτος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρήσουμε τα παιδιά μας υγιή, καθώς είδαμε τα κρεβάτια των νοσοκομείων και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να γεμίζουν πέρα ​​από τις δυνατότητές τους σε κοινότητες όπου η μετάδοση του SARS-CoV-2 και άλλων αναπνευστικών ιών παραμένει υψηλή”, πρόσθεσε ο Munoz. “Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενημερωθούμε για όλους τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου γρίπης, και να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά πλένουν συχνά τα χέρια τους, φοράνε μάσκες στο σχολείο και κατά τη διάρκεια ομαδικών δραστηριοτήτων και διατηρούν φυσική απόσταση από τους άλλους.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ