Κίνα Αξιωματούχοι: “Η αποτελεσματικότητα του κινέζικου εμβολίου δεν είναι υψηλή”

Κίνα Αξιωματούχοι: Ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC Gao Fu προέτρεψε την Κίνα να διερευνήσει θεραπείες mRNA. Τα εμβόλια κορωνοϊού της Κίνας ενδέχεται να μην παρέχουν την κατάλληλη προστασία, με την κυβέρνηση να διερευνά επιλογές για να δοκιμάσει και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα καθώς επιπλέον εμβόλια εισέρχονται σε κλινικές δοκιμές. Σε μια σπάνια παραδοχή από μια κυβέρνηση που συνήθως έχει κλειστά τα χείλη, οι Κινέζοι αξιωματούχοι υγείας παραδέχτηκαν ότι τα εμβόλια «δεν έχουν πολύ υψηλά ποσοστά προστασίας».

“Τώρα εξετάζεται επίσημα εάν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά εμβόλια από διαφορετικές τεχνικές γραμμές για τη διαδικασία εμβολιασμού”, δήλωσε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου Νόσων της Κίνας Γκάο Φου σε συνέδριο το Σάββατο.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Sinopharm και Sinovac ήταν οι κορυφαίοι παραγωγοί για τις προσπάθειες εμβολιασμού της Κίνας, με τα προϊόντα τους να εξάγονται σε 22 χώρες, όπως το Μεξικό, η Τουρκία, η Ινδονησία, η Βραζιλία και η Τουρκία.

Η Sinopharm ανέφερε αρχικά ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας 79%, αλλά δεν δημοσίευσε δεδομένα δοκιμής για τα εμβόλια.

Εν τω μεταξύ, ξένες δοκιμές για το εμβόλιο Sinovac έχουν βρει ένα ευρύ φάσμα αποτελεσματικότητας, με τη Βραζιλία να αναφέρει 50% αποτελεσματικότητα και η Τουρκία να αναφέρει πάνω από 80% αποτελεσματικότητα, ανέφερε η Washington Post.

Ο εκπρόσωπος της Sinovac, Liu Peicheng, αναγνώρισε διάφορα επίπεδα αποτελεσματικότητας στο εμβόλιο της εταιρείας, αλλά ισχυρίστηκε ότι διάφοροι παράγοντες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτή τη διακύμανση, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας των ατόμων σε μια μελέτη ή του στελέχους του ιού, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Η Κίνα επομένως διερευνά μια σειρά επιλογών για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την καλύτερη προστασία των πολιτών της. Μία επιλογή θα μπορούσε να δει αλλαγές στο σχήμα δοσολογίας είτε μέσω της αύξησης του αριθμού των δόσεων είτε της αύξησης του διαστήματος μεταξύ των δόσεων για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.

Η δεύτερη επιλογή θα ήταν να συνδυάσει εμβόλια, πράγμα το οποίο η Κίνα δεν συνιστά επί του παρόντος, ανέφερε η εφημερίδα Morning Post της Νότιας Κίνας.

Οι χώρες διεξάγουν κλινικές δοκιμές για να δουν εάν η ανάμιξη εμβολίων αποδεικνύεται ασφαλής και παρέχει αυξημένη προστασία.

Η Βρετανία διερευνά επί του παρόντος τη δυνατότητα ανάμιξης του εμβολίου AstraZeneca με το εμβόλιο Pfizer.

Ο Γκάο πρότεινε η Κίνα να εξερευνήσει τη χρήση χρησιμοποιώντας εμβόλια mRNA, τα οποία χρησιμοποιούνται από αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες αλλά όχι από την Κίνα – μέχρι στιγμής.

Ένας άλλος αξιωματούχος του Κέντρου Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων CDC είπε ότι τα εμβόλια mRNA έχουν εισέλθει στη φάση της κλινικής δοκιμής, αλλά ότι δεν παρείχαν χρονοδιάγραμμα.

Οι ειδικοί της υγείας λένε ότι τα κινέζικα εμβόλια είναι απίθανο να πωληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Δυτική Ευρώπη λόγω της πολυπλοκότητας της διαδικασίας έγκρισης.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here