Τραγωδία στο Μεξικό: 17 νεκροί από πλημμύρα σε νοσοκομείο


Πλημμύρισε νοσοκομείο στο Μεξικό, με αποτέλεσμα 17 νεκρούς.

Τουλάχιστον 17 ασθενείς σκοτώθηκαν όταν σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε νοσοκομείο στην πολιτεία Χιντάλγκο, στο κεντρικό Μεξικό, όπως είπαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το BBC, είπαν ότι ένας ποταμός υπερχείλισε και τα νερά μετά έκοψαν την ηλεκτροδότηση στο νοσοκομείο, στην πόλη Τούλα. Κάποια από τα θύματα ήταν ασθενείς με Covid-19 που έκαναν θεραπεία με οξυγόνο, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. Διασώστες απομάκρυναν περίπου 40 ασθενείς. Στο μεταξύ, ένα σκάφος που μετέφερε τον κυβερνήτη της πολιτείας βούλιαξε στο ποτάμι.

Ο Ομάρ Φαγιάντ αργότερα έγραψε στο Twitter πως ήταν ασφαλής, προσθέτοντας ότι οι αρχές της πολιτείας θα συνέχιζαν να συντονίζουν τις επιχειρήσεις στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί.

Ο στρατός αναπτύχθηκε για να παρέχει βοήθεια στους διασώστες, ενώ ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ εξέφρασε τη «βαθιά λύπη του» για τους θανάτους στο νοσοκομείο. Παράλληλα ζήτησε από τους κατοίκους περιοχών σε χαμηλό υψόμετρο να πάνε σε καταφύγια ή να μείνουν σε συγγενείς και φίλους σε ασφαλέστερα σημεία.

Πέραν του περιστατικού αυτού, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω πλημμυρών στο Εκατεπέκ, βόρειο προάστιο της Πόλης του Μεξικού, ανέφεραν οι αρχές.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ