Ιωάννινα: Κατασχέθηκε σκάφος με 14 μετανάστες ανοιχτά της Πάργας – Συνελήφθησαν 2 διακινητές


Το ταξίδι προς την Ιταλία με ιστιοφόρο, για 14 μετανάστες ανάμεσα τους και παιδιά, σταμάτησε η επέμβαση των λιμενικών ανοικτά της Πάργας

Στην επιχείρηση συμμετείχαν λιμενικοί του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πάργας.

Το σκάφος με όνομα «DESIRE» και σημαία Τουρκίας, το βράδυ της 1ης Σεπτέμβρη αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή Βάλτου Πρέβεζας και αρχικά τέθηκε σε επιτήρηση από τους λιμενικούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Λιμενικών Αρχών το ιστιοφόρο απέπλευσε 2 μέρες αργότερα, με κυβερνήτες δύο Τούρκους 40 και 43 χρόνων και κατεύθυνση προς τα δυτικά. Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, καθώς και προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, το οποίο ακινητοποίησε το σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Σαρακίνικου Πρέβεζας.

Κατόπιν διενέργειας ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι, στο ιστιοφόρο επέβαιναν εκτός από τους δύο Τούρκους χειριστές και 14 αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ