Μπολσονάρο: «Μόνο ο θεός μπορεί να με απομακρύνει από την εξουσία» λέει ο πρόεδρος της Βραζιλίας


Εριστικός και διχαστικός, με υπεράνθρωπες ιδιότητες εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο ενώπιον των υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν στο Σάο Πάολο.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο εμφανίστηκε προκλητικός την ημέρα της ανεξαρτησίας της χώρας την Τρίτη. Σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στην πόλη του Σάο Πάολο είπε ότι μόνο «ο Θεός θα τον απομάκρυνε από την εξουσία».

Προχώρησε μάλιστα σε νέες αντιδημοκρατικές επιθέσεις ενάντια στο Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο, θεσμούς που λέει ότι διώκουν τον ίδιο και τους πολιτικούς συμμάχους του. Το δικαστήριο ενέκρινε πρόσφατα νέες έρευνες ενάντια στον Μπολσονάρο.

Τι κρύβεται πίσω από τη νέα εμπρηστική ρητορική του

Ο Μπολσονάρο ανέκαθεν λάτρευε τις παθιασμένες ομιλίες στις οποίες όχι μόνο αποδοκιμάζει τους επικριτές του και τους κατονομάζει, αλλά εμφανίζεται και ως θύμα συντονισμένων επιθέσεων από τους αντιπάλους του. Η αυξανόμενη πίεση ωστόσο από διάφορες έρευνες και εκκλήσεις για την παραπομπή του τον κάνουν όλο και πιο επιθετικό.

Οι εκκλήσεις στους οπαδούς του να διαδηλώσουν την ημέρα της ανεξαρτησίας θεωρήθηκαν ως προσπάθεια να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να συγκεντρώσει τεράστια πλήθη οπαδών του, αφού οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν πίσω από τον αριστερό του αντίπαλο του Λούλα ντα Σίλβα κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες.

Οι εκλογές δεν πρόκειται να διεξαχθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, η δημοτικότητα του Μπολσονάρο ωστόσο βρίσκεται στο χαμηλότερο ποσοστό όλων των εποχών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Άτλας το 61% των Βραζιλιάνων θεωρεί την απόδοση της κυβέρνησής του ως κακή ή πολύ κακή, από 23% όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2019.

Ενώ η απόπειρα παραπομπής του προέδρου για τον χειρισμό της πανδημίας «πάγωσε» από τον πρόεδρο της κάτω Βουλής ο Μπολσονάρο παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα. Την περασμένη εβδομάδα, είπε στους υποστηρικτές του «Έχω τρεις εναλλακτικές για το μέλλον μου: να συλληφθώ, να σκοτωθώ ή να νικήσω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ