Νοσοκομείο Ρόδου: «Μπλακ άουτ» στην παροχή οξυγόνου – Χωρίς οξυγόνο 47 ασθενείς με κορονοϊό


Σαρανταεπτά ασθενείς με κορονοϊό βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς παροχή οξυγόνου στο νοσοκομείο Ρόδου.

Χωρίς οξυγόνο βρέθηκαν – όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) – 47 ασθενείς με κορονοϊό στο νοσοκομείο Ρόδου, η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών, με αναπνευστική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία από τις 23 Αυγούστου το νοσοκομείο αντιμετωπίζει την “κατάρρευση” του συστήματος παροχής οξυγόνου και το προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσει τους ασθενείς στη ζωή.

ΟΕΝΓΕ: Δεν έχει αποκατασταθεί Το πρόβλημα

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την διοίκηση του νοσοκομείου για την άμεση επίλυση του ζητήματος, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πίεση οξυγόνου στις δύο από τις τρεις κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid παραμένει χαμηλή, «με αποτέλεσμα κάθε μέρα ο εφημερεύων να προσπαθεί να «μοιράσει» τους αρρώστους μεταξύ των κλινικών ούτως ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση της παροχής σε ολόκληρο το τμήμα», όπως αναφέρουν.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όπως λένε οι γιατροί, «τη συχνή αποτυχία των συσκευών υψηλής παροχής οξυγόνου (high flow nasal cannula) οι οποίες είναι πολύτιμες στην περίθαλψη ασθενών Covid».

Επίσης, νοσηλεύονται βαρέως πάσχοντες ασθενείς σε κλινικές πολύ μακριά από την ειδικά διαμορφωμένη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων χωρίς την απαραίτητη συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών τους σημείων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι γιατροί της κλινικής Covid από τους εργαζόμενους της τεχνικής υπηρεσίας, τη διαχείριση της παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο την έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη.

«Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πόσο επικίνδυνη είναι η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ