Ιταλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος μοίρασε 15.000 παγωτά σε κρατούμενους στη Ρώμη


Ο  Πάπας Φραγκίσκος έστειλε 15.000 παγωτά στους κρατούμενους της ιταλικής πρωτεύουσας για να τους βοηθήσει να δροσιστούν εν μέσω του θερινού καύσωνα.

Τα παγωτά παραδόθηκαν σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της Ρώμης-το Regina Coeli στο κέντρο της πόλης και το Rebibbia στα περίχωρα-από τον εκλεκτό του Βατικανού, καρδινάλιο Κόνραντ Κραγιέφσκι.

Σε ανακοίνωσή του, το Βατικανό ανέφερε ότι το φιλανθρωπικό γραφείο του πάπα «δεν πήγε διακοπές» αυτό το καλοκαίρι. Αντίθετα, οι εθελοντές του Βατικανού πέρασαν το χρόνο τους «συνεχίζοντας να αφιερώνονται, μεταξύ άλλων σε δύο από τις επτά δράσεις τους: να επισκέπτονται κρατούμενους και να παρηγορούν τους πληγέντες».

Η δωρεά ήταν μία από τις πολλές «μικρές ευαγγελικές χειρονομίες» που έγιναν το καλοκαίρι «για να βοηθήσουν και να δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους στις φυλακές της Ρώμης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τον Ιούνιο, περίπου 20 κρατούμενοι από τις φυλακές Rebibbia συνάντησαν τον Ποντίφικα πριν επισκεφθούν μαζί του τα Μουσεία του Βατικανού. Η φιλανθρωπική υπηρεσία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συνόδευσε επίσης μικρές ομάδες αστέγων «στη θάλασσα ή στη λίμνη … για ένα απόγευμα χαλάρωσης και δείπνου σε μια πιτσαρία».

Επιπλέον παρείχε δωρεάν εξετάσεις για τον κορονοϊό και εμβολιασμούς σε άστεγους της Ρώμης, αλλά και σε πολίτες που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.

Αυτό το καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο καυτά που έχουν καταγραφεί στην Ιταλία. Οι Συρακούσες στη Σικελία, κατέγραψαν ρεκόρ θερμοκρασίας με 48,8 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο, δυνητικά την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη. Σοβαρές πυρκαγιές σάρωσαν επίσης το νότο της Ιταλίας και το νησί της Σαρδηνίας, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους να εμποδίζουν τις προσπάθειες περιορισμού τους.

Ο 57χρονος Πολωνός καρδινάλιος Κραγιέφσκι ονομάστηκε «επίτροπος φιλανθρωπίας» ρόλο που ο Πάπας δημιούργησε το 2013. Εργάζεται διακριτικά ως επί το πλείστον, για τους φτωχούς εδώ και χρόνια. Τον Μάιο του 2019 ωστόσο έγινε πρωτοσέλιδο, επειδή ανέβηκε σε ένα φρεάτιο και το έσπασε για να αποκαταστήσει την ηλεκτρική ενέργεια σε ένα κτίριο στη Ρώμη, όπου ζούσαν 250 άστεγοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ