Συνελήφθη «διεθνούς φήμης» κακοποιός-«φάντασμα» στη Θεσσαλονίκη – Είχε εκδώσει δύο ΑΦΜ


Ένας διαβόητος κακοποιός-«φάντασμα» από τη Σερβία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία», συνελήφθη από την Αστυνομία στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Ο 39χρονος Σέρβος ήταν χαρακτηρισμένος ως «επικίνδυνος, βίαιος και πιθανώς οπλισμένος». Αστυνομικοί που τον σταμάτησαν το μεσημέρι της Τρίτης για έλεγχο στη Νεάπολη του ζήτησαν τα στοιχεία ταυτότητάς του και τότε εκείνος τους έδειξε βουλγαρικά ταξιδιωτικά έγγραφα, προσπαθώντας για ακόμα μία φορά να ξεγλιστρήσει από τις Αρχές.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το… κόλπο δεν έπιασε. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι τα έγγραφα είναι πλαστά, τον ταχτοποίησαν και κατάλαβαν ότι έχουν μπροστά τους έναν διαβόητο κακοποιό που αναζητείται διεθνώς, αλλάζει διαρκώς ταυτότητες και τόπο διαμονής.

Ο έλεγχός του δεν ήταν και τόσο… τυχαίος, καθώς η Ελληνική Αστυνομία είχαν λάβει στοχευμένες πληροφορίες από τις σερβικές Αρχές. Η «ερυθρά αγγελία» εκδόθηκε για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υπόθεση που απασχόλησε τις σερβικές Αρχές το 2014. Ο 39χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για άλλα αδικήματα.

Χαρακτηριστικό του «επαγγελματισμού» του 39χρονου είναι ότι είχε καταφέρει να εκδώσει δύο Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου στην Ελλάδα, να κατέχει αυτοκίνητο με ελληνικά στοιχεία, να έχει μισθώσει διαμέρισμα, να έχει εκδώσει τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, να χρησιμοποιεί ελληνικές τηλεφωνικές συνδέσεις και να προμηθεύσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας τη σύντροφό του ώστε να αποτρέψει τον εντοπισμό τους.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Δ.Α.Θ. – εκπρόσωποι του Δικτύου ENFAST «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκομένων», έφτασαν στα ίχνη του 39χρονου, στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών με Σέρβους αστυνομικούς – εκπρόσωπους του ίδιου Δικτύου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου και της συντρόφου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

έτερα πλαστά έγγραφα του συλληφθέντα, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (21,3) γραμμαρίων, Δελτία Αστυνομικής Ελληνικής Ταυτότητας για τις οποίες προέκυψε ότι δηλώθηκαν οι απώλειές τους, βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη κράτους μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης και το χρηματικό ποσό των (2.150) ευρώ, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο κλειδιά οχημάτων ιδιοκτησίας του 39χρονου, στο ένα εκ των οποίων εμφαίνονταν ως στοιχεία κυκλοφορίας, τα στοιχεία που έφερε η πλαστή ταυτότητα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ