Αναστολές Απριλίου: Δόθηκε παράταση στις αιτήσεις

Δόθηκε παράταση στις αναστολές Απριλίου και ταυτόχρονα εκδόθηκε το δελτίο τύπου για το τι ισχύει για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00 άνοιξε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για  να υποβάλουν οι λογιστές τις   δηλώσεις αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Απρίλιο του 2021.

Περιθώρια δήλωσης αναστολών

  • Από 1/4/2021 και μέχρι την Παρασκευή 9/4/2021 έχουν οι λογιστές το περιθώριο να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που που είτε θα αφορούν όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος τού.
  • Από τις 10/4/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων,  χωρίς όμως να έχουν  τη δυνατότητα να μεταβάλλουν τις δηλώσεις για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 9/4/2021.
  • Υπενθυμίζεται  ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις δε περιπτώσεις που πρέπει να υπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Α. Επιχειρήσεις – εργοδότες που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σε όλη την χώρα

  • Όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει διακοπεί λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, είναι υποχρεωμένοι να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που τους  απασχολούν σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες.

Β. Επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει διακοπεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σε περιοχές που είναι κόκκινες

  • Όσες επιχειρήσεις – εργοδότες εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα σε περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο με το κόκκινο χρώμα και υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει διακοπεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής  ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, είναι υποχρεωμένοι να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες.

Ακολουθεί βίντεο για τις αναστολές

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here