Άγχος: 6 στρατηγικές διαχείρισης του άγχους [vid]


Υπάρχει μια σειρά στρατηγικών που μπορείτε να δοκιμάσετε να διαχειριστείτε το άγχος σας. Το τι λειτουργεί είναι διαφορετικό για όλους και μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να βρείτε τις στρατηγικές που λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Αλλά θυμηθείτε, εάν το άγχος σας επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή και λειτουργικότητα, αναζητήστε υποστήριξη από έναν επαγγελματία ειδικό.

  • Αργή αναπνοή. Όταν είστε ανήσυχοι, η αναπνοή σας γίνεται ταχύτερη και ρηχή. Προσπαθήστε να επιβραδύνετε σκόπιμα την αναπνοή σας. Μετρήστε έως το τρία καθώς εισπνέετε αργά – στη συνέχεια μετρήστε έως το τρία καθώς εκπνέετε αργά.
  • Προοδευτική χαλάρωση των μυών. Βρείτε μια ήσυχη τοποθεσία. Κλείστε τα μάτια σας και σφίξτε αργά και στη συνέχεια χαλαρώστε κάθε μυϊκή σας ομάδα από τα δάχτυλα των ποδιών σας μέχρι το κεφάλι σας. Κρατήστε την ένταση για τρία δευτερόλεπτα και στη συνέχεια απελευθερώστε γρήγορα.
  • Μείνετε στην παρούσα στιγμή. Το άγχος μπορεί να κάνει τις σκέψεις σας να περιπλανώνται δίχως τέλος στο μέλλον. Προσπαθήστε να επαναφέρετε τον εαυτό σας εκεί που βρίσκεστε. Η άσκηση του διαλογισμού μπορεί να βοηθήσει.

 

  • Υγιεινός τρόπος ζωής. Η φυσική δραστηριότητα, η καλή διατροφή, η έξοδος στη φύση, ο χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους, η μείωση του στρες και οι δραστηριότητες που απολαμβάνετε είναι όλα αποτελεσματικά στη μείωση του άγχους και στη βελτίωση της ευημερίας σας.
  • Προγραμματίστε το χρόνο ανησυχίας. Είναι δύσκολο να σταματήσετε να ανησυχείτε εντελώς, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να περιπλανηθείτε στις ανησυχίες σας. Ακόμα και 10 λεπτά κάθε βράδυ για να τα γράψετε τι σας απασχολεί και διαταράσει την ηρεμία σας, μπορεί να σας βοηθήσει.
  • Μάθετε από τους άλλους. Η συζήτηση με άλλους που βιώνουν επίσης άγχος – ή περνούν κάτι παρόμοιο με σας- μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε λιγότερο μόνοι. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε διαδικτυακά φόρουμ για να συνδεθείτε με άλλους.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ