K.Μπακογιάννης για άνοιγμα σχολείων: Προετοιμάζουμε εδώ και μέρες τα σχολεία της Αθήνας


“Προετοιμάζουμε εδώ και μέρες τα σχολεία της Αθήνας για να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και καθηγητές για τη νέα σχολική χρονιά“, επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηνών, ο Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Instagram.

Όπως αναφέρει ο ίδιος “συνεργεία του Δήμου Αθηναίων καθαρίζουν και απολυμαίνουν και τις 389 σχολικές μονάδες της πόλης ενώ παράλληλα προμηθεύουμε τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πρωτεύουσας με αντισηπτικά, απολυμαντικά και όλα τα απαραίτητα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Επιπλέον αυξήσαμε από 480 που ήταν πέρυσι σε 573 άτομα το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, όπου σε πλήρες και διευρυμένο ωράριο πλέον θα εξασφαλίζουν τον καθημερινό και σχολαστικό καθαρισμό σε όλους τους χώρους των σχολείων”.

Δείτε την ανάτηση του Κώστα Μπακογιάννη παρακάτω:

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες μαθητές και εκπαιδευτικοί

  • Οι μαθητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.
  • Οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

 

Άνοιγμα σχολείων: Πότε αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία σε ένα σχολικό τμήμα

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ