Κορονοϊός: Ποιες περιοχές φλερτάρουν με το «κόκκινο» και τα μίνι lockdown


Μπορεί ορισμένοι από τους δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα να παρουσιάζουν σταθεροποίηση εντούτοις υπάρχουν ακόμα περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς για το ποσοστό θετικότητας που παρουσιάζουν

Παραμένει η αγωνία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία δείχνουν μια σταθεροποίηση – έστω και σε υψηλά επίπεδα – με τους ειδικούς να παρακολουθούν καθημερινά τα δεδομένα προκειμένου να προχωρήσουν στις κατάλληλες κινήσεις ακόμα και με τη λήψη περιοριστικών μέτρων για να αποφύγουν ή να περιορίσουν τυχόν τοπικές εξάρσεις έχοντας το βλέμμα τους και στο άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Ήδη στη διαδικασία αυτή φαίνεται ότι έχουν μπει Ευρυτανία και Αργολίδα, δύο περιοχές οι οποίες έχουν ήδη μπει στο «κόκκινο» στον χάρτη του κορονοϊού covid19.gov.gr με αποτέλεσμα να θεωρείται πολύ πιθανό να ακολουθήσουν τον δρόμο του μίνι lockdown που έχει ήδη επιβληθεί σε Ηράκλειο, Ικαρία, Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία.

Σημειώνεται ότι στην Ευρυτανία το ποσοστό θετικότητας (3,39%) που ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη, ξεπερνά τον μέσο όρο της επικράτειας (2,78%) ενώ στην Αργολίδα το ποσοστό θετικότητας μπορεί να είναι λίγο χαμηλότερα, στο 2,67%, τα κρούσματα όμως ήταν αυξημένα (43 την Τετάρτη, 50 την Τρίτη).

Πολύ υψηλά ποσοστά θετικότητας καταγράφονται σε τρεις ακόμη περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, με την Ηλεία να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στον σχετικό πίνακα με 4,65%, και ακολουθούν Μεσσηνία με 3,28% και Αχαΐα με 3,11%.

Πάνω από τον μέσο όρο της θετικότητας του κορονοϊού στην Ελλάδα βρίσκονται ακόμα η Μύκονος με 4,38% η Χίος (3,75%), η Νάξος (3,71%), η Καστοριά (3,93%), η Καβάλα (2,92%) και η Κάλυμνος (2,85%). Πολύ κοντά, αν και χαμηλότερα από τον μέσο όρο βρίσκονται η Ρόδος με 2,46% και η Βοιωτία με 2,45%

Εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται, τέλος, οι ειδικοί όσον αφορά στη διασπορά στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, καθώς κρίνεται πως ο αριθμός των κρουσμάτων για Αττική (499) και Θεσσαλονίκη (270) δεν είναι αντιπροσωπευτικός της πραγματικής κατάστασης.

Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 30 Αυγούστου 2021 έως 05 Σεπτεμβρίου 2021

Ο χάρτης της θετικότητας στην Ελλάδα | ΕΟΔΥ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ