Ψυχικη υγεία: Από την παιδική στην ενήλικη ζωή

προβλήματα ψυχικής υγείας κορυφώνονται νωρίς στη ζωή και μπορούν να εντοπιστούν, γι αυτό η φροντίδα ψυχικής υγείας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη μεταγενέστερων ασθενειών.

Οι  άνθρωποι που βιώνουν ψυχιατρικές παθήσεις όταν είναι νέοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν υπερβολικές ηλικιακές σωματικές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες όταν είναι ηλικιωμένοι.

Τι προκαλεί το ιστορικό νεανικής ψυχοπαθολογίας

Στη μέση ηλικία, οι συμμετέχοντες στη μελέτη που είχαν ιστορικό νεανικής ψυχοπαθολογίας:

 1. γερνούσαν με γρηγορότερο ρυθμό.
 2. είχαν πτώση στις αισθητηριακές, κινητικές και γνωστικές λειτουργίες .
 3. βαθμολογήθηκαν ως μεγαλύτεροι από τους συνομηλίκους τους.

Αυτό το μοτίβο διατηρήθηκε και μετά τον έλεγχο των δεδομένων για παράγοντες υγείας όπως :

 1. το υπερβολικό βάρος
 2. το κάπνισμα
 3. τα φάρμακα
 4. προηγούμενες φυσικές ασθένειες. Τα νέα προβλήματα ψυχικής υγείας τους περιελάμβαναν κυρίως άγχος, κατάθλιψη και κατάχρηση ουσιών, αλλά και σχιζοφρένεια.

Σημασία διάγνωσης ψυχικών ασθενειών σε νεαρή ηλικία

 • Μπορείτε να προσδιορίσετε τα άτομα που κινδυνεύουν από σωματικές ασθένειες πολύ νωρίτερα στη ζωή .Εάν μπορείτε να βελτιώσετε την ψυχική τους υγεία στην παιδική ηλικία και στην εφηβεία, είναι πιθανό να παρέμβετε για να βελτιώσετε τη μετέπειτα σωματική υγεία και τη γήρανσή τους.

Ερευνητική ανάλυση επιστημόνων

 •  Η συγκεκριμένη ανάλυση, με επικεφαλής τον πρώην μεταδιδακτορικό ερευνητή του Δούκα Leah Richmond-Rakerd, έδειξε ότι τα νεαρά άτομα με ψυχικές διαταραχές είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταγενέστερες φυσικές ασθένειες και να πεθάνουν νωρίτερα από τα άτομα χωρίς ψυχικές διαταραχές.
 • Άτομα με ψυχικές ασθένειες εμφάνισαν περισσότερες νοσηλείες για σωματικές παθήσεις, πέρασαν περισσότερο χρόνο σε νοσοκομεία και συγκέντρωσαν περισσότερο κόστος υγειονομικής περίθαλψης τα επόμενα 30 χρόνια.

Ένωση θεραπείας σώματος και εγκεφάλου

 • Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης διαχωρίζει συχνά τη θεραπεία ανάμεσα στον εγκέφαλο και  το σώμα, αλλά η ενσωμάτωση των δύο θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ ωφέλιμη στην υγεία του πληθυσμού.
 • Γι αυτό θα έπρεπε να επενδύονται περισσότεροι πόροι στην θεραπεία προβλημάτων ψυχικής υγείας των νέων επειδή  είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας για να προσληφθούν μελλοντικές σωματικές ασθένειες σε ηλικιωμένους ενήλικες.

Ακολουθεί βίντεο για σωστή ψυχική υγεία

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here