Σεξουαλική υγεία: Όταν η ηλικία είναι το εμπόδιο

Μία μελέτη που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο του waterloo , έδειξε ότι όσο πιο πολύ καταλαβαίνει ένα άτομο την πραγματική του ηλικία, τόσο και πιο πολύ μένει ανικανοποίητο με τη σεξουαλική του ζωή.

Η μελέτη εξέτασε τη στάση του σεξ και της γήρανσης μιας ομάδας 1170 ενηλίκων από τα μέσα της δεκαετίας του ’40 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’70 για μια περίοδο 10 ετών. Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους που πλέον δεν είχαν το σεξ ψηλά

Ποιοι πήραν μέρος στην έρευνα

  • Η  ερευνητική ομάδα, συμπεριέλαβε  άτομα  που είχαν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, και ανέφερε ότι όσο πιο κοντά οι άνθρωποι καταλάβαιναν την χρονολογική τους ηλικία, τόσο πιο πολύ άκμαζε  η ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής.

Τι έδειξαν τα δεδομένα

  • Αυτό που ήταν ξεκάθαρο από τα δεδομένα είναι ότι το να νιώθεις νεός είναι πολύ σημαντικό και έχει έναν τεράστιο αντίκτυπο στο να σε κάνει να νοιώθεις ως άνθρωπος ωραία για την ποιότητα της σεξουαλικής σου ζωής και το πόσο ενδιαφέρον είναι το σεξ”, δήλωσε ο Steven Mock, αναπληρωτής καθηγητής στο Recreation and Leisure Studies στο Waterloo . “Για τους ανθρώπους στη μέση έως την επόμενη ζωή,  είχε πολύ μεγάλη σημασία να το να νιώθουν νέοι στην καρδιά γιατί έτσι έκαναν τη διαφορά και στην κρεβατοκάμαρα.

Σε ποια δεδομένα βασίστηκε η έρευνα

  • Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα που συλλέχθηκαν στη μελέτη Midlife που διεξάχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 1995 και 2005. Η μελέτη MIDUS είναι μια εθνική διαχρονική μελέτη υγείας και ευεξίας  και μετρά τη σωματική και ψυχική υγεία των συμμετεχόντων μια περίοδο δεκαετιών κι όχι χρόνου.

Παράγοντες που επηρεάζουν  την σεξουαλικότητα

“Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη όλοι οι διαφορετικοί ψυχοκοινωνικοί και βιολογικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλικότητα ενός ατόμου”, δήλωσε η Amy Estill, η οποία ηγήθηκε της έρευνας ενώ ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Waterloo. “Ενώ αισθανόταν νεότερος δεν είχε αντίκτυπο στο πώς πολλά άτομα που έκαναν σεξ, ήταν ξεκάθαρο ότι το να αισθάνεσαι μεγαλύτερος επηρεάζει την ποιότητα του σεξ που κάνεις.

Ακολουθεί βίντεο με την σεξουαλική ηλικία

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here