Ψήφος αποδήμων – Βορίδης: Το σχέδιο νόμου χρειάζεται 200 ψήφους αλλιώς απορρίπτεται

Για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο των αποδήμων αλλά και την πολιτική κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

Περιμένω με αγωνία και ενδιαφέρον να δω την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα διαμορφωθεί, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στην ψήφο των αποδήμων.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της αναπληρώτριας τομεάρχη απόδημου ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη που είχε χαρακτηρίσει «άδικους» και «υποτιμητικούς» τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων, ο κ Βορίδης τόνισε πως περιμένει να δει αν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τα εννοεί κιόλας.

Ο υπουργός εξήγησε ότι αν δεν περάσει με τις 200 ψήφους που απαιτούνται το σχέδιο νόμου που θα άρει την προϋπόθεση ότι ο εκλογέας θα πρέπει να έχει αποδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα δύο έτη κατά την τελευταία 25ετία και να υποβάλει φορολογική δήλωση στις ελληνικές αρχές κατά το τρέχον ή το προηγούμενο έτος, τότε απορρίπτεται.

Ο κ Βορίδης τόνισε πως δε θα έχουμε ψήφο α και β κατηγορίας, και υπογράμμισε πως σε όλες τις χώρες αυτά τα προβλήματα λύνονται με μία απλή διαδικασία που λέγεται επιστολική ψήφος. Εδώ, σημείωσε χαρακτηριστικά, παιδευόμαστε εξ αιτίας της αριστεράς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here