ΕΜA: Κάνουμε συζητήσεις για τα εμβόλια Sputnik V και Sinovac


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ζήτησε περισσότερα στοιχεία για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και το κινεζικό Sinovac.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού, καθώς και για το κινεζικό Sinovac δήλωσε ο επικεφαλής βιολογικών απειλών για την υγεία και στρατηγικής για τα εμβόλια στον ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι.

«Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια Sputnik V και Sinovac, διεξάγονται αρκετά παραγωγικές συζητήσεις με τις εταιρείες, ωστόσο φαίνεται ότι πρέπει να σταλούν περισσότερα στοιχεία, πριν καταστεί δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος στην διαδικασία πιστοποίησης», υπογράμμισε ο Καβαλέρι.

Ο εμβολιασμός περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως θεωρείται κρίσιμης σημασίας, καθώς οι μεγάλο πληθυσμοί ανεμβολίαστων δίνουν στον ιό περισσότερες ευκαιρίες εξάπλωσης και μετάλλαξης σε νέες παραλλαγές. Τα παρόντα εμβόλια αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο, μα δεν μπλοκάρουν τη μόλυνση. Ο ιός είναι ακόμα ικανός να αναπαράγεται στη μύτη, ακόμα και μεταξύ εμβολιασμένων, που μπορούν να τον μεταδώσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ